Rusija
Tanjug/AP
Rusija

Tanjug/AP

Rusija, Foto: Tanjug/AP

Ministarstvo odbrane je prvo objavilo kako je pozadinsko zračenje ostalo na normalnom nivou nakon nesreće u četvrtak, ali gradske vlasti Severodvinska u severnoj Rusiji otkrile su kako je zabeležen kratak rast nivoa radijacije.

Grinpis tvrdi kako je nivo zračenja narastao 20 puta, dok je ruska meteorološka agencija Rosgidromet u utorak objavila kako je narastao između 4 i 16 puta.

PROČITAJ JOŠ:

Rusija je tek u subotu priznala da je eksplozija u bazi za lansiranje projektila bila nuklearnog karaktera i da je pritom poginulo najmanje petoro ljudi, javio je AFP.

U saopštenju je ruska nuklearna agencija Rosatom objavila da je u toj eksploziji smrtno stradalo petoro članova njihovog osoblja i da su tri osobe zadobile opekotine.

Rosatom je precizirao da je njegovo osoblje davalo tehničku podršku "za izotopski izvor energije" motora projektila, dok vojska nije spominjala nuklearno gorivo u toj nesreći.

Stanovnici Severodvinska su napravili zalihe joda, koji se koristi za smanjenje učinaka izloženosti zračenju.

Policija upala na jahtu! Čuveni SRPSKI POLITIČAR i poznati kriminalac uhvaćeni zajedno!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 12.08.2019. 19:50 - 12.08.2019. 21:25 Evo šta se dešavalo. Rečna policija, Foto: MUP Alo! u sutrašnjem broju otkriva kako je jedan opozicioni političar u usponu, uhvaćen u nedelju veče u društvu osuđivanog ubice. VUČIĆ ISPUNIO OBEĆANJE! Velika akcija na Andrićevom vencu, otvaraju SVE PRILAZE!

Najteža nuklearna nesreća u istoriji dogodila se 1986. godine u bivšem Sovjetskom savezu u ukrajinskoj centrali Černobilj.

Tada su vlasti bile optužene da su nekoliko nedelja pokušavale da prikriju razmere katastrofe.

BONUS VIDEO: