Američka policija
Printscreen/Youtube
Američka policija

Printscreen/Youtube

Američka policija, Foto: Printscreen/Youtube

Nasilje je bilo mnogo gore nego prošle godine, kada je za vikend 4. jula šest ljudi ubijeno, a 66 je ranjeno u pucnjavama širom grada, prenosi AP.

Nakon relativno mirnog petka, prva pucnjava je izbila oko 7 sati u subotu ujutro.

Sedmogodišnja Natalija Volas stajala je na trotoaru ispred kuće svoje bake na gradskoj Zapadnoj strani tokom proslave Dana nezavisnosti, kada su, prema podacima policije, osumnjičeni izašli iz automobila i otvorili vatru. Dete je smrtonosno pogođen u glavu.

Otprilike tri sata nakon što je Natalija pogođena, grupa mladića za koje se veruje da su članovi bande iskočla je iz vozila u gradskom naselju Englvud na južnoj strani grada i otvorili vatru na člana suparničke bande.

Ali dete, 14-godišnji Vernado Džouns, bilo je u blizini, a jedan od metaka ispaljen na muškarca koji je ubijen pogodio je Vernada u pazuh.

Ove smrti usledile su nakon niza pucnjava širom SAD u kojima je ubijeno nekoliko dece, uključujući šestogodišnjeg dečaka u San Francisku, šestogodišnjaka iz Filadelfije, 8-godišnju devojčicu u Atlanti, 11-godišnju devojčicu iz Kolumbije u Misuriju i 8-godišnjeg dečaka iz Hovera u Alabami.

PROČITAJ JOŠ: