nemačka policija
printscreen/youtube
nemačka policija, Foto: printscreen/youtube

Posle nekoliko nedelja traganja, policija je uspela da uhapsi muškarca u Berlinu, koji je navodno silovao nekoliko žena u Berlinu i oko njega. Ali tek pošto je silovao još jednu žrtvu koja je džogirala.

Pročitajte još:

Navodni serijski silovatelj, za koga se kaže da je silovao nekoliko žena u Berlinu i oko njega, uhapšen je. Ovo potvrđuje berlinsko Javno tužilaštvo na Tvitteru. Prema informacijama sa NTV-a, 30-godišnji Srbin uhapšen je u večernjim satima, a imao je i nekoliko pseudonima. Prethodno se priča da je ponovo silovao ženu - ovaj put u Potsdamu. Muškarac je optužen za još sedam silovanja ili pokušaja silovanja u i oko Berlina od 12. juna.

Berlinski javni tužilac je u izjavi napisao da su policajci na području Potsdama nakon drugog silovanja uspeli da uhapse 30-godišnjaka, koji je "prema trenutnim saznanjima serijski silovatelj kojeg traže". Pretres su izvršili policajci iz Brandenburga, kao i federalna policija i berlinska policija.

Prema podacima policije, mlada žena je ujutru primetila prolaznika u šumi između Babelsberga i Drejlindena. Očigledno je bila u šoku i tvrdila je da je silovana. Prema prvim nalazima, žena iz Potsdama trčala je šumskom stazom kada joj je počinilac prišao i pitao je kako da stigne do nje. Ubrzo nakon toga, priča se da ju je savladao i silovao. 

Nemačka policija, Foto: Shuterstock

Prvi privremeni lični opis počinioca prosleđen je svim hitnim službama i pokrenuta je opsežna istraga. Policija koja je stigla nekoliko minuta nakon prvobitnog izveštaja mogla je da nađe čoveka na biciklu u blizini mesta zločina, kome se opis počinioca vrlo dobro uklapa, kaže se.

Kad je video policajce, muškarac je pobegao u šumu, a svoj bicikl je ostavio za sobom. Policija ga je poterala i rekla mu da prestane. Jedan zvaničnik je takođe ispalio hitac upozorenja u vazduh, koje je muškarac ignorisao.

Preporučujemo: