Neredi, protesti
AP / EPA
Neredi, protesti

AP / EPA

Neredi, protesti, Foto: AP / EPA

- Bukvalno su nas blokirali demonstranti. Izgledalo je kao nekada kod nas, nešto malo blaža varijanta 9. marta. Nosili su transparente, beli, crni i žuti ljudi, bili su izmešani. Svi su bili na ulicama, policija je stajala pored, nije znala šta da radi. Tu se osetila neka napetost, međutim, prošlo je okej. U ponedeljak smo prošli kroz centar ponovo, ljudi prave barikade, zakucavali su izloge, na prozore stavljali daske. Policija je blokirala dosta ulica. Vidim da se pripremaju za nešto... - priča Radovanović.

Dodaje da je mnogo lakše bilo raditi selidbe u vreme korone, jer je sada, ne samo zbog protesta, ponovo otežan saobraćaj, gužva je i nervoza.

Mišo Kolundžija živi u Šerevilu u Indijani, a radi u Ilinoisu, u Čikagu, koji je udaljen samo 40 kilometara od njegove kuće.

- Upravo sam došao sa aerodroma. Svaka prodavnica ima barikade, sa kamionima, ta slika podsetila me na početak rata u Hrvatskoj. Zanimljivo je posmatrati proteste i stanje bezbednosti u sve tri države. U ovoj situaciji gledam opštu sliku, u Arizoni, gde postoji Zakon o nošenju oružja, svi naoružani su bez dozvole, u Ilinoisu, gde ne može da se nosi oružje, 30 ubistava prošlog vikenda - navodi Kolundžija.