Specijalci hitno evakuisali francuskog predsednika Makrona (VIDEO)

Veća grupa demonstranata okupila se ispred pozorišta nakon što je na društvenim mrežama objavljena informacija da se predsednik Makron nalazi u zgradi

Emanuel Makron
Emanuel Makron, Foto: Tanjug

Snage bezbednosti Francuske evakisale su predsednika Emanuela Makrona iz teatra "Les Bouffes du Nord" u Parizu zbog napada demonstranata.

Veća grupa demonstranata okupila se ispred pozorišta nakon što je na društvenim mrežama objavljena informacija da se predsednik Makron nalazi u zgradi.

Uzvikujući slogane protiv Makrona demonstranti su pokušali da uđu u pozorište, a francuska policija evakuisala je predsednika.

Najavljeni vladin plan reforme penzionog sistema u Francuskoj je bio povod za proteste i štrajkove koji traju od 5. decembra prošle godine.

Administracija francuskog predsednika novim planom zagovara da se visina penzije izračunava na osnovu iznosa plate koju je radnik imao tokom cijele karijere, a ne na osnovu plata iz poslednjih pet godina radne karijere. Sindikati tvrde da će to rezultirati znatno manjim penzijama za buduće penzionere.

Makronov plan predviđa i izmene kriterijuma zahtevnosti različitih zanimanja, a što će na kraju oduzeti pravo prevremenog penzionisanja za radnike iz više sektora, uključujući i javnu službu.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi