VLADA IMA NOVU STRATEGIJU Španija razmatra oprezno ublažavanje mera karantina

Polako se nazire kraj epidemije

korona
Foto: Shutterstock

Vlada Španije razmatra različite strategije za izlazak iz jednog od najstrožih karantina na svetu usled smanjenja broju umrlih od posledica COVID-19 koje je zabeleženo i danas, preneo je Rojters.

Postepeno smanjenje broja obolelih i umrlih od COVID-19 u Španiji dovelo je do toga da zvaničnici ove zemlje počnu da razmatraju postepeno ublažavanje restriktivnih mera karantina koje su uvedene sredinom marta.

Zamenik premijera Španije Pablo Iglesijas rekao je za TVE da bilo kakav potez u pravcu ublažavanja ovako restriktivnih mera u Španiji morao da bude učinjen krajnje oprezno.

Premijer Pedro Sančez izjavio je da će mere karantina najverovatnije biti na snazi i u toku maja, ali da bi u izvesnoj meri one mogle da budu ublažene kako bi se otpočelo sa oporavkom ekonomije paralizovane epidemijom.

U Španiji je nastavljen trend pada broja umrlih te je tako u poslednja 24 sata 605 ljudi umrlo od posledica infekcije korona virusom, što je najniža brojka od 24. marta, saopštilo je špansko Ministarstvo zdravlja. Porast novozabeleženih smrtnih slučajeva spao je sa 20 odsto, koliko je iznosio pre dve nedelje, na sadašnjih četiri odsto.

Ukupan broj zaraženih korona virusom u Španiji u poslednja 24 sata skočio je sa 152.446 na 157.022, dok je 15.843 osoba umrlo od posledica infekcije u ovoj zemlji do sada.P

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi