korona
Shutterstock
korona

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Vlada Španije razmatra različite strategije za izlazak iz jednog od najstrožih karantina na svetu usled smanjenja broju umrlih od posledica COVID-19 koje je zabeleženo i danas, preneo je Rojters.

Zamenik premijera Španije Pablo Iglesijas rekao je za TVE da bilo kakav potez u pravcu ublažavanja ovako restriktivnih mera u Španiji morao da bude učinjen krajnje oprezno.

Premijer Pedro Sančez izjavio je da će mere karantina najverovatnije biti na snazi i u toku maja, ali da bi u izvesnoj meri one mogle da budu ublažene kako bi se otpočelo sa oporavkom ekonomije paralizovane epidemijom.

U Španiji je nastavljen trend pada broja umrlih te je tako u poslednja 24 sata 605 ljudi umrlo od posledica infekcije korona virusom, što je najniža brojka od 24. marta, saopštilo je špansko Ministarstvo zdravlja. Porast novozabeleženih smrtnih slučajeva spao je sa 20 odsto, koliko je iznosio pre dve nedelje, na sadašnjih četiri odsto.

Ukupan broj zaraženih korona virusom u Španiji u poslednja 24 sata skočio je sa 152.446 na 157.022, dok je 15.843 osoba umrlo od posledica infekcije u ovoj zemlji do sada.P