Sergej Šojgu
Tanjug/AP
Sergej Šojgu

Tanjug/AP

Sergej Šojgu, Foto: Tanjug/AP

 

Zapad vodi informacioni rat sa Rusijom u nastojanju da njome upravlja, a zatim potčini i ceo svet, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

„Osnovni i glavni cilj ovog rata je želja da se kontroliše Rusija i, na kraju, svet“, rekao je Šojgu otvarajući konferenciju „Aktuelna pitanja informacionog suprotstavljanja“ u okviru Međunarodnog vojno-tehnički forum „Armija 2019“.

Vladimir Putin

AP

 

„Agresivni informacioni uticaj“ Zapada na Rusiju, po njegovom mišljenju, vezan je sa činjenicom da je Rusije faktički povratila status drugog pola koji je izgubljen nakon raspada SSSR-a, a koji zadržava svet u globalnoj ravnoteži.

Ruska vojska Vojsak Rusije u Siriji Ruski helikopter Mi-24

Profimedia

 

„Sa čime je povezana čitava ova agonija (da je tako nazovemo) Zapada? Sa rođenjem drugog pola svetskog poretka koji su, izgleda, sahranili, već su i spomenik napravili, vence pripremili... A onda je iznenada odlučeno da se rodi drugi pol. I on se rađa“, rekao je ministar.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

 

Šojgu je ocenio da je za Rusiju ovo rođenje „nije u bolovima“. „Za nas je to stvaranje, kreativnost, energija. Mi ovaj posao radimo sa željom. Svet opet postaje multipolaran. I to se, naravno, nekom ne sviđa. Istovremeno, Zapad još uvek ne razume da današnji svet ne može tek tako da se zauzme i njime upravlja“, istakao je ministar odbrane.

Novinska agencija „Rusija sevodnja“ je zvanična informativna agencija Međunarodnog vojno-tehničkog foruma „Armija 2019“, a međunarodna agencija i radio Sputnjik je međunarodni informativni partner foruma.