HITNO ZASEDA SAVET NATO-RUSIJA Snage se grupišu na istoku Evrope, situacija izmiče kontroli!

Zamenik šefa ruske diplomatije Aleksandar Gruško izjavio je danas da Moskva planira da 5. jula, na sastanku Saveta NATO-Rusija, razgovara o nagomilavanju NATO snaga na istoku Evrope i Sporazumu o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF).

Vladimir Putin
Vladimir Putin, Foto: AP

"Imamo mnogo toga da pričamo. Pored sporazuma INF, imamo svekupunu bezbednosnu situaciju, prvenstveno iz perspektive intenziviranja aktivnosti NATO i primene plana da se jača istočni bok, što takođe otežava situaciju. Mislim da ćemo razmeniti informacije o najvažnijim vojnim vežbama", rekao je Gruško novinarima.

On je naglasio da će se sastanak Saveta NATO-Rusija održati na inicijativu Alijanse dodajući da je NATO poručio da je zainteresovan za deeskalaciju tenzija, prenosi TAS S.

STANI, ŽENO, DOK JOŠ MOŽEŠ! Merkelova se tresla celim telom na državnoj ceremoniji, svi nagađaju šta joj je! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

"Zemlje članice NATO uverevaju nas da su zainteresovane za deeskalaciju, za sredstva za sprečavanje opasnih vojnih incidenata, da su zainteresovani da osiguraju da strane izbegnu nerazumevanje oko uzajamnih namera", naveo je Gruško.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi