Sergej Lavrov
Tanjug/Dragan Kujundžić 21.2.
Sergej Lavrov

Tanjug

Sergej Lavrov, Foto: Tanjug

* Rusija i Sjedinjene Američke Države trebalo bi da usvoje saopštenje da je nuklearni rat neprihvatljiv

* Ruski diplomata, je opisao situaciju oko iranskog nuklearnog programa kao veoma napetu

* Takva rusko-američka izjava na najvišem nivou bila ključna za međunarodnu zajednicu

Rusija i Sjedinjene Američke Države trebalo bi da usvoje saopštenje na najvišem nivou da je nuklearni rat neprihvatljiv, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Otvarajući sastanak sa Ernestom Monizom, izvršnim direktorom Inicijative za nuklearnu pretnju i bivšim američkim ministrom energetike, Lavrov je napomenuo da novo radno mesto američkog političara nije manje važno od njegovog prethodnog posla, preneo je TASS.

Lavrov je pohvalio članak koji je Moniz napisao zajedno sa bivšim senatorom SAD Semom Nanom, rekavši da je poruka o neprihvatljivosti nuklearnog rata veoma važna.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Ruski diplomata, takođe, je opisao situaciju oko Zajedničkog sveobuhvatnog plana akcije (JCPOA) o iranskom nuklearnom programu kao veoma napetu.

"Treba da znate da smo ponudili američkim kolegama da ponove ono što smo radili u nekoliko navrata - da izdaju saopštenje na najvišem nivou da ne može biti pobede u nuklearnom ratu i samim tim da je on neprihvatljiv", rekao je Lavrov.

Moniz je sa svoje strane naglasio da bi takva rusko-američka izjava na najvišem nivou bila ključna za međunarodnu zajednicu.

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"