Američka vojska
Shutterstock
Američka vojska

Shutterstock

Američka vojska, Foto: Shutterstock

Ogromne količine naoružanja i municije zaplenjeno je na jugu Sirije. Sirijske oružane snage otkrile su ove nedelje ogromna skladišta oružja na jugu Sirije, dok su prolazili kroz područja koja su ranije kontrolisale snage militanata.

Prema izveštajima, sirijska vojska je pronašla protivtenkovske granate, veliki broj granata i mitraljeza, među njima i američke, više od pola miliona metaka različitog kalibra i stotine kilograma hašiša.

U izjavi novinara SANA, izvor u nadležnim organima naveo je da su "praćenjem i u okviru operacija čišćenja područja oslobođenih od ostataka terorista pronađene velike količine lakog i srednjeg oružja i municije, uključujući puške američke proizvodnje i protivtenkovske rakete."

Izvor je naznačio da je među zaplenjenim oružjem bio 23 mm protivavionski top i razni mitraljezi (M16) američke proizvodnje, dvogled za noćno osmatranje i komunikacioni uređaji koje su koristile militantne grupe, kao i rakete (BN29), protivtenkovski Fagot projektili i veliki broj RPG-a i stotine kilograma hašiša.