ASANŽOVA "ŽRTVA" ŠOKIRANA Silovao me je, a sad će da ga puste!

Advokatica žene koja tvrdi da ju je silovao osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž rekla je danas da je "skandal što osumnjičeni za silovanje može da izbegne suđenje" i da je njena klijentkinja šokirana odlukom švedskog tužilaštva.

Žulijan Asanž
Džulijan Asanž, Foto: Profimedia

Advokatica Elizabet Masi Fric je dodala da "ona ne može da promeni gledište da ju je Asanž izložio silovanju".

Švedsko tužilaštvo saopštilo je danas da odustaje od istrage protiv Asanža zbog navodnog silovanja u Švedskoj pre sedam godina.

Kako se navodi, švedska glavna tužiteljka Marian Ni "odlučila je da ne nastavi istragu", a odluka tužilaštva znači da se u Švedskoj protiv Asanža ne vodi više nijedna istraga.

Švedska policija je tražila Asanža radi saslušanja po četiri tačke zbog navoda o silovanju i seksualnom uznemiravanju koje su iznele dve žene posle njegove posete Švedskoj 2010.

Asanž je rekao da nema nameru da ide u Švedsku iz straha da će biti izručen SAD gde se protiv njega vodi istraga zbog toga što je Vikiliks objavio stotine hiljada stranica američke diplomatske prepiske i tajnih vojnih dokumenata.

Asanž boravi u Ambasadi Ekvadora u Londonu od 2012. godine.

Britanska policija saopštila je da osnivaču Vikiliksa i dalje preti hapšenje u Britaniji iako je švedsko tužilaštvo odustalo danas od istrage koju je protiv njega vodilo zbog silovanja.

Asanžu preti hapšenje jer je 2012. godine prekršio uslovnu slobodu i biće uhapšen ako izađe iz Ambasade Ekvadora, navodi se u saopštenju londonske policije.

 • Korisnik: BG
  19/05/2017 - 14:56
  Jeste silovao je i mene! Ahhaaaaaa
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi