Ašvak
Printscreen
Ašvak

Printscreen

Ašvak, Foto: Printscreen

Ašvak, tinejdžerka iz plemena Jezida, koju je teroristička grupa, tzv. Islamska država prodala u belo roblje rekla je za Bi-Bi-Si da je na ulicama grada Švabiš Gminda u Nemačkoj srela svog otmičara.

Ona je bila jedna od nekoliko hiljada žena prodatih kao roblje nakon upada tzv. Islamske države u severni deo Iraka. Ašvik su prodali za 100 dolara izvesnom čoveku koji se zove Abu Hamam. Mesecima je trpela silovanje i fizičko zlostavljanje, a onda je uspela da pobegne iz pakla. Međutim, tu nije bio kraj njenim mukama.

Kako kaže, pre nekoliko meseci joj je prišao automobil kada je izlazila iz jednog supermarketa i čula je kako neko dovikuje njeno ime.

Jedan muškarac je upitao da li se ona zove Ašvak, na šta je ona odgovorila negativno.

"Znam da si Ašvak, ja sam Abu Humam. Znam te. Znam gde i sa kim živiš", rekao joj je tada otmičar Abu Haman, prenosi BBC.

Kako kaže, nikada nije verovala da će se suočiti sa ovakvim nečim u Nemačkoj.

"Napustila sam svoju zemlju i porodicu i pobegla u Nemačku kako bih zaboravila na prebijanja i bol. Poslednja stvar koju sam očekivala je da sretnem otmičara iz ID i da mi on kaže da zna sve o meni", rekla je Ašvak za BBC.

Ona je prijavila slučaj nemačkim tužiocima nakon pet dana, a tom prilikom im je ispričala sve o svojim iskustvima u Iraku.

Plašeći se za svoj život i nakon što više od mesec dana slučaj nije rešen, Ašvak se vratila na sever Iraka i napustila Nemačku gde se nadala novom životu.

Komentari (2)

Сараџогла

18.08.2018 13:33

Одем приградским аутобусима за Београд а оно,бато,улазе девојчице од десетак до 15 година такорећи полуголе од врућине.Ја их гледам па мислим ГРЕХОТА ДА ИХ МРКО ПОГЛЕДАШ!Будуће лекарке,инжињерке,сликарке,менаџерке,професорице а све заједно будуће мајке.Оно што им болесни кретен учини у тренутку лудила траума остаје до краја живота.Питам - ЗАШТО ДЕЦА НЕ МОГУ УЗ ДОЗВОЛУ РОДИТЕЉА ДА ИМАЈУ БИБЕР СПРЕЈ? БРАНИ СЕ ЈАВНА ПРОДАЈА ЈЕР МОЖЕ ДА СЕ ЗЛОУПОТРЕБИ?А на црно има га!

mia

18.08.2018 20:51

I dopusticete da se arapi nasele u nasim selima? Njihovim mnogoclanim porodicama ce dobro doci kuce i imanja za 5000 e. A onda sa njima ce doci i njihove navike .