Si Điping
Profimedia
Si Điping

Profimedia

Si Điping, Foto: Profimedia

Rojters prenosi da je Si rekao Trampu da se nada da sve strane mogu da pronađu dobru volju i izbegnu bilo kakvo delovanje koje bi moglo da naruši ili umeša se u poboljšanu situaciju na Korejskom poluostrvu.

Rojters prenosi da je državni sekretar SAD Reks Tilerson danas objavio da se američka politika po pitanju Severne Koreje koju sprovodi Stejt department pokazala uspešnom.

"Kao što smo videli u poslednja 24 časa, uspela je politika koju smo usvojili (po pitanju Severne Koreje) i koju sprovodi Stejt department", kazao je Tilerson na konferenciji za medije u kenijskoj prestonici Najrobiju.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov pozdravio je danas vest o planiranom sastanku američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong-una.

Lavrov, koji se nalazi u poseti Adis Abebi, istakao je da je to "korak u pravom smeru", prenela je agencija Tas s.

Lavrov je izrazio očekivanje da će se dogovor primeniti jer je to, kako je naglasio, "neophodno za normalizaciju situacije na korejskom poluostrvu".

Severnokorejski lider Kim Džong-un pozvao je američkog predsednika Donalda Trampa na sastanak, a Tramp je poziv "rado" prihvatio, što predstavlja preokret bez presedana u odnosima dve zemlje.

Portparolka Trampa Sara Sanders rekla je da će mesto i vreme sastanka dvojice lidera biti naknadno utvrđeni.

Južnokorejski predsednik Mun Džae-in smatra da bi sastanak Trampa i Kima mogao da dovede do toga da se Pjongjang odrekne svog programa nuklearnog naoružanja.

Komentari (1)

PETAR 1

09.03.2018 20:24

U mladosti kogod mi je isao uz nos dobio je po istom, kasnije kada nisam vise mogao da resim problem silom, poceo sam da pregovaram, objasnjavam kako sam ja, tetkemi, oduvek bio za miroljubivu politiku ????.