Kim Džong-un
AP/Tanjug
Kim Džong-un

AP/Tanjug

Kim Džong-un, Foto: AP/Tanjug

Potpuni karantin proglašen je u gradu Kaesong u Severnoj Koreji i proglašeno je vanredno stanje, nakon što je osoba za koju se sumnja da je inficirana korona virusom ilegalno prešla granicu, saopštio je severnokorejski lider Kim Džong-un.

Ovo je prvi put da je Severna Koreja prijavila postojanje korona virusa na svojoj teritoriji od početka svetske pandemije.

Severnokorejski vođa Kim Džong Un u subotu je sazvao hitan sastanak politbiroa vladajuće Radničke partije na kojem se raspravljalo o "hitnom događaju u gradu Kaesong".

Pročitajte:

Kim je proglasio vanredno stanje i nametnuo karantin u pograničnom gradu Kesong, opisujući to kao "kritičnu situaciju, za koju se može reći da je opaki virus ušao u zemlju".

KCNA navodi da se "vanredni slučaj dogodio u gradu Kesongu, gde se begunac koji je otišao na jug pre tri godine, osoba za koju se sumnja da je zaražena opakim virusom, vratila 19. jula nakon ilegalnog prelaska demarkacione linije".

Kim Džong-un je sazvao anti-epidemiološki sastanak kako bi "preduzeo preventivnu meru potpunog blokiranja grada Kaesong i izolovanja svakog pojedinačnog okruga od drugih od 24. jula", navodi državna novinska agencija KCNA.

Vlasti će pokušati da uđu u trag svim kontaktima koje je oboleli od kovida-19 imao poslednjih pet dana.

Preporučujemo:

Komentari (2)

Milisav

26.07.2020 10:39

Znači da ima gorih i od nas...Nisam verovao...

Ljubiša

26.07.2020 10:52

Bravo majstore, tako se to radi, kratko ali je.itačno. Sad da vidimo ko će da protestvuje.