Kim Džong Un se srušio na zemlju, hitno prebačen u bolnicu!

Zemlja u strahu za svog vođu.

Kim Džong Un
Kim Džong Un, Foto: AP/Wong Mayee

Zdravlje severnokorejskog lidera Kim Džong Una navodno je u vegetativnom stanju nakon što je početkom ovog meseca podvrgnut neuspešnoj kardiovaskularnoj proceduri, navodi medicinski tim koji ga leči.

Usred oprečnih izveštaja o Kimovom zdravlju, japanski nedeljnik "Shukan Gendai" izvestio je u petak da je član kineskog lekarskog tima koji se nalazi u Severnoj Koreji na kratko objasnio situaciju.

Medicinski stručnjak rekao je da je tokom posete jednom selu početkom ovog meseca Kim odjednom stisnuo grudi i pao na zemlju. Lekar koji je bio u pratnji severnokorejskog vođe odmah je na licu mesta uradio reanimaciju a zatim su Kima odveli u obližnju bolnicu.

Parada Severna Koreja
Parada Severna Koreja, Foto: Tanjug/AP

Kina je poslala tim u Severnu Koreju, uključujući medicinske stručnjake koji će ga savetovati, kažu četiri osobe upoznate sa situacijom. Rojters nije bio u stanju da odmah utvrdi šta putovanje kineskog tima signalizira u pogledu Kimovog zdravlja. Međutim, japanski nedeljnik "Shukan Gendai" tvrdi da je kineske medicinske stručnjake u pomoć pozvao jedan od Kimovih lekara.

Delegacija koju predvodi visoki član Odeljenja za međunarodnu vezu Komunističke partije Kine napustila je u četvrtak Peking i krenula ka Severnoj Koreji.

Parada Severna Koreja
Parada Severna Koreja, Foto: Tanjug/AP

Daily NK, veb sajt sa sedištem u Seulu, objavio je ranije ove nedelje da se Kim oporavljao nakon što je prošao kardiovaskularnu proceduru 12. aprila pozivajući se na jedan neimenovani izvor u Severnoj Koreji.

Južnokorejski vladini zvaničnici i kineski zvaničnik iz Odeljenja za vezu osporili su naknadne izveštaje koji su sugerisali da je Kim bio u ozbiljnoj opasnosti nakon operacije. Južnokorejski zvaničnici rekli su da nisu otkrili znakove neobičnih aktivnosti u Severnoj Koreji.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi