Donald Tramp, NATO
Tanjug/AP
Donald Tramp, NATO

Tanjug/AP

Donald Tramp, NATO, Foto: Tanjug/AP

Američki mediji optužili su pojedine senatore da spavaju, igraju igre i krše druga pravila tokom suđenja predsedniku Donaldu Trampu u Senatu.

Tako su Džim Riš i Džim Inhof dremali tokom dugih saslušanja, dok su kod nekih drugih primećene ukrštenice, fidžet spineri, papirni avion, preneo je BBC.

Ponašanje senatora američki mediji opisali su kao ponašanje đaka kojima je dosadno na času.

Inače, prema pravilima senatori treba da sede sve vreme na svojim mestima, a kako je preneo Rojters najmanje devet demokrata i 22 republikanca napustila su juče svoja mesta više puta.

Republikanska senatorka iz Tenesija Marša Blekburn branila se juče na svom Tviter nalogu nakon što je primećena da čita knjigu "Kako oni koji mrze Trampa razbijaju Ameriku" u Senatu da knjiga pruža "dobar uvid u današnje postupke".

- Zaposlene mame su najbolje u obavljanju više zadataka - dodala je ona.

Senator Riš, republikanac koji predsedava senatskim odborom za spoljne odnose, viđen je ove nedelje kako dremka tokom saslušanja. Njegov portparol je negirao da je on spavao navodeći u izjavi za "Vol strit džurnal" da je samo pažljivo slušao sa zatvornim očima.

Džim Inhof, republikanski senator iz Oklahome, takođe je primećen da spava pre nego što ga je laktom prodrmao republikanac iz Indijane Tod Jang, koji je sedeo pored njega.

Mark Vorner, demokratski senator iz Virdžinije primećen je kako se oslanja na desnu ruku sa šakom koja je prekrivala oči 20 minuta.

Ričard Bur, republikanac iz Severne Karoline podelio je senatorima "fidžet spinere", dečju igru da bi im pomogao dok provode sate i sate na suđenju. Unošenje telefona, laptopova i tableta, inače, zabranjeno je tokom suđenja, pa su se pojedini senatori dosetili i poneli su pametne satove.

Rend Pol, republikanac iz Kentakija primećen je kako rešava ukrštenicu i pravi avion od papira. Senatorku iz Masačusetsa Elizabet Voren video je novinar ABC kako igra neku igru na papiru.

U Senatu, takođe, postoje stroga pravila vezana za hranu, ali su pojedini senatori viđeni kako jedu čokoladu i žvaću žvake.