Uhapšeni džihadista
Twitter/Printscreen
Uhapšeni džihadista, Foto: Twitter/Printscreen

 

Dana 9. oktobra, Ankara je otpočela treću vojnu ofanzivu na severu Sirije. Turska vojska je krenula tada u napad na sirijske Kurde pod imenom "Izvor mira".

Prve dve agresije na severu Sirije poznate pod nazivima "Štit Eufrata" i "Maslinova grančica" takođe su bile usmerene protiv Kurda. Cilj turske vojske bio je da se Kurdi isteraju iz pogranične oblasti što dalje od turske granice (30 km). 

Pročitajte još:

Koliko je "mira" turska vojska donela zajedno sa svojim militantima, govore brojni snimci uznemirujućeg sadržaja. Gde god su prolazili, ostavljali su pustoš. Klanja, odsecanja glava, čerečenja, streljanja kurdskih civila i boraca bila su svakodnevica.

Nisu poštedeli ni decu ni žene. Jedan od dželata koji se javno hvalio odsecanjem glava ženskim kurdskim borcima, sada je pao živ u ruke Kurda. Njegovo lice tada i sada pokazuje kako se od razjarene zveri transformisao u nemoćnog miša.

Ruski avion u najopasnijoj misiji do sada. Morao je sve brzo da odradi (VIDEO)

AUTOR: Alo/Sputnik Arabic/V.M. DATUM I VREME: 07.11.2019. 12:20 Nastavljaju sa udarima. Ruski avion, Foto: Youtube/Printscreen * Sirijske i ruske vazduhoplovne snage bombarduju područja između Latakije, Hame i Idliba * Ove oblasti smatraju opasnim logističkim trouglom terorista * On se proteže sve do turske granice "Hajat Tahrir Al-Šam" i "Islamska partija Turkestana" su najdominantnije terorističke grupe u ovim oblastima, zajedno sa drugim manje uticajnim militantima poput "Ansar al-Tavhida", "Turkmenske divizije" i turskih "Sivih vukova".

Uhapšeni dželat se zove Ismail Tah al Ali i pao je u ruke Sirijskim demokratskim snagama (SDF) tokom borbi u selu Ajn Isa.

BONUS VIDEO: Prepad na teroriste - vežbe na aerodromu u Batajnici