Donald Tramp
Printscreen
Donald Tramp

Printscreen

Donald Tramp, Foto: Printscreen

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da kolumnistkinja koja ga je optužila da ju je devedesetih silovao u jednom njujorškom butiku "nije njegov tip".

Turska, slavlje

Twitter Printscreen

- Reći ću s velikim poštovanjem. Pod jedan, ona nije moj tip. Pod dva, to se nije desilo - rekao je Tramp u intervjuu za list Hill. Spisateljica I. Džin Kerol tvrdi da je prijateljski susret s Trampom u butiku Bergdorf Gudman 1995. ili 1996. godine postao nasilan kada ju je milijarder gurnuo uza zid u kabini za presvlačenje, otkopčao pantalone i silovao je. Kako navodi, u "kolosalnoj borbi" ga je odgurnula i pobegla.

Tramp je za Hil rekao da Kerol "načisto laže" u optužbama koje je i ranije poricao.

Pročitajte još:

- Ne znam ništa o toj ženi. Ne znam ništa o njoj. Ona je... užasno je da ljudi daju takve izjave - naveo je predsednik SAD.

Navodi protiv Trampa su izneti i u knjizi koja uskoro treba da izađe, a u kojoj Kerol, kolumnistkinja magazina ''El'', govori o "odvratnim muškarcima" koje je sretala u životu.

Kerol je u ponedeljak za Si-En-En rekla da je "srećna što nije Trampov tip". Tokom predizborne kampanje 2016. godine više od deset žena je optužilo Trampa za neprikladno ponašanje u ranijim godinama. On je negirao sve te navode i rekao da te žene lažu.

Takođe, ovo nije prvi put da predsednik SAD omalovažava žene koje ga optužuju. Kada ga je 2016. nekadašnja novinarka optužila da ju je napao 2005. godine, Tramp je odgovorio: "Ona laže! Pogledajte je, nema šanse."

Na optužbu druge žene da ju je početkom osamdesetih neprikladno dodirivao u avionu, predsednik SAD je reagovao rečima da ona "ne bi bila njegov prvi izbor".

Savet Evrope

Profimedia.rs