Demonstracije u Brazilu
Printscreen/Youtube
Demonstracije u Brazilu

Printscreen/Youtube

Demonstracije u Brazilu, Foto: Printscreen/Youtube

Brazilska policija upotrebila je danas suzavac kako bi razdvojila pristalice i protivnike brazilskog predsednika Žaira Bolsonara, koji su se sukobili u Sao Paulu.

Nekoliko stotina navijača fudbalskih klubova protestvovalo je danas protiv Bolsonara u najvećem brazilskom gradu, tokom protestne šetnje mnogi su uzvikivali "demokratija", a do sukoba je došlo kada se pojavila grupa Bolsonarovih pristalica koji su nosili neonacističku zastavu, prenosi AP.

Izvršni sekretar vojne policije Alvaro batista Kamilo rekao je da se se pristalice Bolsonara često okupljaju kako bi dali podršku šefu države, a da je policija ispalila suzavac na protivnike predsednika jer ih je bilo teže rasterati. Za sada nije poznato da li je iko uhapšen i da li ima povređenih.

Žair Bolsonaro

Tanjug/AP

Žair Bolsonaro, Foto: Tanjug/AP

Do sada je u Brazilu registrovano skoro pola miliona obolelih od novog korona virusa, a preminulo je više od 28.000. Kako navodi AP, i u Rio de Žaneiru došlo je do sukoba policije i demonstranata koji su se okupili ispred zgrade vlade kako bi protestvovali zbog zločina policije protiv stanovnika favela.

Protest nazvan "Stvar crnih života" prekinut je kada je policija upotrebila suzavac protiv demonstranata.

Nedavno je ubijen jedan 14-godišnjak u faveli komplekso Salgeiro, kada je policija upala u kuću u kojoj se on nalazio sa roditeljima. Učesnici protesta uzvikivali su njegovo i imena drugih žrtava.