Sirijska vojska opkoljava tursku vojsku
Twitter/Printscreen
Sirijska vojska opkoljava tursku vojsku, Foto: Twitter/Printscreen

 

* Pre nekoliko dana oslobođen je ključni grad Kan Šejkun

* Džihadisti Hadžat Tahrir al Šama pobegli su na sever u Idlib

* Turska vojna osmatračnica u Moreku sada je u potpunosti opkoljena od strane sirijske vojske

Brz napredak sirijske vojske tokom noći između četvrtka i petka ujutro doveo je do nestajanja džepa militanata u severnoj Hami i opsade turske baze u oblasti.

Pročitajte još:

Uzastopni izveštaji koji stižu satima unazad - sada su potvrđeni "Muraselon News-u" - navode da je sirijska vojska preuzela kontrolu nad gradovima Kafr Zita, Al-Latamenah i Morek, kao i nad selom Latmina; brojnim brdima, takođe su osigurana tokom ovog napredovanja.

Oslobađanje Kan Šejkuna i opkoljavanje Moreka

Liveuamap

Oslobađanje Kan Šejkuna i opkoljavanje Moreka, Foto: Liveuamap

Čini se da nije bilo sukoba tokom zauzimanja ovih lokacija, s tim da su se militantne grupe - verovatno ne više od nekoliko stotina boraca - povukle do turske osmatračnice južno od grada Morek.

U ovom trenutku, sve što je ostalo od džepa severne Hame je turska vojna baza južno od nje, koja je beznadežno opkoljena i iz koje će svaki izlazak na sever morati da se sprovodi pod nadzorom sirijske vojske.

Ruptly je objavio novi snimak turske osmatračnice blizu Moreka i sirijske vojske koja ju je u potpunosti opkolila.

U sredu je turska vlada tvrdila da se njihova osmatračka baza u blizini Moreka (Osmatračnica br. 9) neće preseliti ili skloniti i da će nastaviti sa operacijama. Kako Turska tačno planira da ovo izvede, ostaje da se vidi.

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista