Redžep Tajip Erdogan, ratni kabinet, Sirija
Printscreen
Redžep Tajip Erdogan, ratni kabinet, Sirija

Printscreen

Redžep Tajip Erdogan, ratni kabinet, Sirija, Foto: Printscreen

* Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pokrenuo je vojnu operaciju

* Na meti su snage Radničke partije Kurdistana 

* Pokrenuta artiljerija i avijacija

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pokrenuo je danas vojnu operaciju protiv Radničke partije Kurdistana na severoistoku Sirije. Erdogan je u kratkom obraćanju medijima saopštio da je pokrenuta operacija "Izvor sveta".

„Zajednička operacija turske vojske i Slobodne sirijske armije pokrenuta je protiv Radničke partije Kurdistana i terorističke organizacije DAEŠ na severu Sirije. Naš cilj je uništenje terorističkog koridora koji se uspostavlja na južnim granicama Turske, kao i da doprinesemo uspostavljanju mira u regionu“.

Ispalili kišu granata na turski pogranični grad! Usledio šok i masovna bežanija!

AUTOR: Alo.rs/Sputnjik/A.M. DATUM I VREME: 09.10.2019. 17:37 Odgovor na tursku vojnu operaciju Kurdi, Sirija, rat, Foto: Printscreen Youtube Odredi Sirijskih demokratskih snaga granatirali su turski grad Nusajbin na granici sa Sirijom kao odgovor na pokretanje vojne operacije turske vojske na severu Sirije. AUTOR: Alo.rs/Sputnjik/A.M. DATUM I VREME: 09.10.2019.

 

Dok su turski avioni i artiljerija počeli udare na položaje u Siriji odmah posle govora Erdogana na društvenim mrežama pojavila se i slika ratnog kabineta turskog predsednika sa kojim budno prati situaciju na severoistoku Sirije uz samu granicu sa Turskom. Prve jedinice su već ušle.

Redžep Tajip Erdogan, ratni kabinet, Sirija

Printscreen

Redžep Tajip Erdogan, ratni kabinet, Sirija, Foto: Printscreen

 

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarao je o svojim planovima o ofanzivi na severoistok Sirije sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Kako je saopštila kancelarija turskog predsednika, Erdogan je u telefonskom razgovoru rekao Putinu da će planirana vojna akcija Ankare u regionu istočno od reke Eufrat "doprineti miru i stabilnosti" i takođe, "otvoriti put političkom procesu'' u Siriji, preneo je AP.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Ministarstvo spoljnih poslova Sirije osudilo je danas planove Turske da izvrši ofanzivu na severu te zemlje, nazivajući taj potez "bezobraznim kršenjem" međunarodnog prava. U saopštenju se navodi da će se Sirija odupirati upadu svim silama, a za trenutnu situaciju okrivili su kurdske grupe koji su, kako navode, iskorišćeni kao sredstvo za "američki projekat".

BONUS VIDEO: Migovi 29 u pratnji Emanuela Makrona