ljubav, srce, veza
shutterstock
ljubav, srce, veza

shutterstock

ljubav, srce, veza, Foto: shutterstock

Ministarstvo zdravlja RF je već objasnilo da je glavni izvor zaraze bolestan čovek ili onaj ko je u inkubacionom periodu. Infekcija se prenosi u kontaktu kao i u toku razgovora ako su ljudi blizu jedan drugome.

Interesantno je da prodavci prezervativa tvrde da je ovih dana u Rusiji rapidno skočila prodaja. Ispada da je obavezni boravak kući kao i to što više nema sportskih prenosa na TV direktno uticalo na povećanje seksualne aktivnosti ili kako bi narod kazao "sirotinjske zabave". Zbog toga što je zabranjeno kretanje osim za kupovinu hrane i lekova u obližnjim prodavnicama i apotekama "seksualnim partizanima" neće biti jednostavno da se sretnu osim ako ne žive u istoj zgradi ili u komšiluku.

Korona

Tanjug/AP

Korona, Foto: Tanjug/AP

Takođe se upozorava da osobe koji vole da menjaju partnere da su oni u posebno rizičnoj grupi da se zaraze virusom korona. Što se tiče komunikacija predlaže se da se razgovori o ljubavi pa i o seksu vode preko društvenih mreža ili telefona..

Ističe se da i kineski lekari smatraju da se u ovo vreme treba suzdržavati od kontakata pogotovo sa novim poznanicima.

Biće svakako zanimljivo da s vidi kad ovo zlo prođe koliko su se mlađi Rusi pridržavali saveta o, seksualnoj restrikciji. A onima starijima preko 70 godina koji budu priznali da su se bavili seksom u vreme samoizolacije treba podeliti seksualne udarničke značke.