ZNALI SU KO DOLAZI! Ruska vojska ušla u američku bazu, na zidu zatekli poruku koju su napisali pre nego što su pobegli: Ovo vam je od SAD! (VIDEO)

Ruski novinari pratili su rusku vojnu patrolu u poseti napuštenoj američkoj bazi u predgrađu Manbidža u Siriji i prikazali jedinstvene snimke koji pokazuju šta su američke trupe ostavile iza sebe tokom brzog povlačenja iz područja početkom meseca.

Sirija
Sirija, Foto: screenshoot/Youtube

Među novinarima je bio dopisnik zvaničnog televizijskog kanala Ministarstva odbrane Rusije Zvezda. On je predvodio obilazak ostataka baze, koja je izgrađena pre oko tri godine i nalazi se na oko 7 km od samog grada Manbidža.

U bazi je bilo smešteno blizu 300 američkih vojnika i 15 vozila kojima su oni patrolirali ovom oblašću.

"Izgleda da su američke snage uspele da evakuišu samo oružje, municiju i vozila, čak nisu uspele ni da zapale bazu. Međutim, čini se da su Amerikanci sasvim dobro shvatili ko će doći da ih zameni. Širom baze pronalazimo poruke za Ruse“, objasnio je dopisnik pokazujući na improvizovan crtež orla sa frazom "Amerika posmatra — uvek posmatra" napisanom na njegovom perju.

Takođe je pokazao i knjigu sa porukom na njenim koricama: „S ljubavlju, od američke vojske“.

Sirija
Sirija, Foto: screenshoot/Youtube

Dopisnik drugog medija, Njuz fronta, objavio je snimak "poruke za Ruse", na kom se vidi tabla sa porukom "VOLIMO SAD, srce, Rusija @ realDONALDTRUMP“ (zvanični nalog američkog predsednika na Tviteru), aludirajući na navodnu povezanost ruske administracije sa Trampovom predsedničkom kampanjom 2016. godine.

Sirija
Sirija, Foto: Tanjug/AP

Na drugoj tabli navodi se da je američki brend „Najk“ bolji od „Adidasa“ (nemačke marke odeće koju preferiraju Rusi, kako se smatra u američkoj pop kulturi) i da je viski bolji od votke.

Spasioci Gorske službe zatekli u šumi najstrašniji mogući prizor!

AUTOR: Alo.rs/ RTS/ M. I. DATUM I VREME: 19.10.2019. 14:20 - 19.10.2019. 14:58 Spasioci su juče dobili poziv povodom nestale osobe. Policija, Foto: Alo!/ Masanori Jošida Posle višečasovne potrage, spasioci Gorske službe spasavanja zajedno sa pripadnicima MUP, pronašli su u šumi telo muškarca nestalog u okolini Stražilova.

U objektu, koji je pre samo nekoliko dana zauzela sirijska vojska, bili su stacionirani američki vojnici koji su koordinirali dejstva borbenih aviona sa prednjih položaja. Kada je Ankara početkom oktobra objavila da počinje operaciju "Izvor mira" na severu Sirije, a turske trupe se približile Manbidžu, Amerikanci su brzo napustili baze, uspevši da pokupe samo oružje i opremu.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi