Sirija
screenshoot/Youtube
Sirija

screenshoot/Youtube

Sirija, Foto: screenshoot/Youtube

Među novinarima je bio dopisnik zvaničnog televizijskog kanala Ministarstva odbrane Rusije Zvezda. On je predvodio obilazak ostataka baze, koja je izgrađena pre oko tri godine i nalazi se na oko 7 km od samog grada Manbidža.

U bazi je bilo smešteno blizu 300 američkih vojnika i 15 vozila kojima su oni patrolirali ovom oblašću.

PROČITAJ JOŠ:

"Izgleda da su američke snage uspele da evakuišu samo oružje, municiju i vozila, čak nisu uspele ni da zapale bazu. Međutim, čini se da su Amerikanci sasvim dobro shvatili ko će doći da ih zameni. Širom baze pronalazimo poruke za Ruse“, objasnio je dopisnik pokazujući na improvizovan crtež orla sa frazom "Amerika posmatra — uvek posmatra" napisanom na njegovom perju.

Takođe je pokazao i knjigu sa porukom na njenim koricama: „S ljubavlju, od američke vojske“.

Sirija

screenshoot/Youtube

Sirija, Foto: screenshoot/Youtube

Dopisnik drugog medija, Njuz fronta, objavio je snimak "poruke za Ruse", na kom se vidi tabla sa porukom "VOLIMO SAD, srce, Rusija @ realDONALDTRUMP“ (zvanični nalog američkog predsednika na Tviteru), aludirajući na navodnu povezanost ruske administracije sa Trampovom predsedničkom kampanjom 2016. godine.

Sirija

Tanjug/AP

Sirija, Foto: Tanjug/AP

Na drugoj tabli navodi se da je američki brend „Najk“ bolji od „Adidasa“ (nemačke marke odeće koju preferiraju Rusi, kako se smatra u američkoj pop kulturi) i da je viski bolji od votke.

Spasioci Gorske službe zatekli u šumi najstrašniji mogući prizor!

AUTOR: Alo.rs/ RTS/ M. I. DATUM I VREME: 19.10.2019. 14:20 - 19.10.2019. 14:58 Spasioci su juče dobili poziv povodom nestale osobe. Policija, Foto: Alo!/ Masanori Jošida Posle višečasovne potrage, spasioci Gorske službe spasavanja zajedno sa pripadnicima MUP, pronašli su u šumi telo muškarca nestalog u okolini Stražilova.

U objektu, koji je pre samo nekoliko dana zauzela sirijska vojska, bili su stacionirani američki vojnici koji su koordinirali dejstva borbenih aviona sa prednjih položaja. Kada je Ankara početkom oktobra objavila da počinje operaciju "Izvor mira" na severu Sirije, a turske trupe se približile Manbidžu, Amerikanci su brzo napustili baze, uspevši da pokupe samo oružje i opremu.

BONUS VIDEO: