MOSKVA ZOVE UPOMOĆ! Rusija uputila zvanično saopštenje, traži zaštitu od Amerike!

Moskva oštro osuđuje izjave američkog državnog sekretara Majka Pompea o ponovnom nametanju sankcija iranskom nuklearnom objektu u Fordou, a namere Vašingtona su grubo kršenje međunarodnih obaveza, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Vladimir Putin
Vladimir Putin, Foto: Tanjug/AP

„Takve odluke su još jedan primer grubog kršenja međunarodnih obaveza od strane Amerike, kao i primer njihovog neodgovornog odnosa, kako prema zaključenim sporazumima, tako i prema odlukama Saveta bezbednosti UN, koje ne samo da otvoreno krše bez ustručavanja, nego se trude i da zakomplikuju proces implementacije sporazuma kada je reč o drugim zemljama. Ovakvo besramno ponašanje jedne od najvećih država, koje teže globalnom liderstvu, zaslužuje najoštriju osudu“, navodi se na sajtu ruskog Ministarstva.

S obzirom na američke izjave, biće neophodna jasna reakcija Zajedničke komisije članica Zajedničkog sveobuhvatnog akcionog plana, ističe se u saopštenju.

Pročitajte još

„Nadamo se da će naše evropske kolege pronaći snage da odu dalje od dežurnog sažaljenja zbog američkih akcija i da će zajedno sa nama i Kinom ustati u odbranu Zajedničkog sveobuhvatnog akcionog plana od sankcionih napada Amerike“, naglasili su iz Ministarstva.

Majk Pompeo
Majk Pompeo, Foto: AP

Istovremeno se navodi da ruski stručnjaci nastavljaju „blisku saradnju sa iranskom stranom u toj oblasti, između ostalog, i sa ciljem stvaranja odgovarajućih uslova i sigurne sredine za produžetak započetih radova“ u Fordou.

Hasan Rohani
Hasan Rohani, Foto: Printscreen/Youtube

Pompeo je juče saopštio da će Vašington od 15. decembra ukinuti izuzeće od sankcija za nuklearni objekat u iranskom Fordou. On je istakao da je takva odluka odgovor na akcije Teherana u vezi sa obogaćivanjem uranijuma, koje su započeli u tom objektu.

UBIJEN GORAN RELIĆ TRTA!

AUTOR: Alo/Novosti/V.M. DATUM I VREME: 19.11.2019. 16:45 - 19.11.2019. 16:58 Goran Relić Trta (50) iz Zemuna, ubijen je jutros u Južnoafričkoj Republici, (JAR)! najnovija vest, alo, vest, Foto: Alo * Ubijen je Goran Relić Trta * Osumnjičen je da je učestvovao u likvidaciji Zvonka Pilčevića * Ubijen je jutros u Južnoj Africi Za njim je Srbija raspisala poternicu zbog sumnje da je učestvocao u ubistvu Zvonka Pilčevića (37) 2009.

Predsednik Irana Hasan Rohani saopštio je 8. maja da Teheran obustavlja deo obaveza iz nuklearnog sporazuma i da drugim učesnicima u tom sporazumu daje 60 dana da se vrate njegovom ispunjavanju.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi