Rusija, zastava
Profimedia
Rusija, zastava

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

"NATO uspotavlja bezdnosne šeme svojstvene za doba Hladnog rata... Praktično nas poziva da se vratimo u prošlost", rekao je ruski ambasador pri NATO-u Aleksandar Gruško u izjavi za list "Rosijska gazeta".

Gruško je rekao da odnosi Rusije i NATO-a nastavljaju da se pogoršavaju. "NATO sledi svoju politiku odvraćanja, iako Rusija poziva na politički dijalog", dodao je ruski zvaničnik.

Parlamentarna skupština (PS) NATO-a pozvala je u ponedeljak sa zasedanja u Tirani članice tog vojnog saveza da se suprotstave ruskoj vojnoj agresivnosti i da bolje rade na podeli tereta kolektivne odbrane.

NATO je prekinuo svu saradnju s Rusijom pošto je ta zemlja 2014. godine pripojila ukrajinsko poluostrvo Krim, ali je taj savez najavio da će imati kontakte s Rusijom pre samita 8. i 9. jula u Varšavi.

Komentari (1)

Duce Putler

31.05.2016 19:25

Gde je bio "politički dijalog" prilikom aneksije Krima ili u slučaju ruske agresije na istok Ukrajine ? Tada je diplomatija stavljena ukraj a sada se zapadu spočitava što želi da se zaštiti od takve ruske politike ?! NATO povlači poteze sa dobrim razlogom,nesumnjiva je odlučnost da se civilizovana Evropa odbrani od zla sa istoka Ukrajine .