Vladimir Putin
Tanjug/AP
Vladimir Putin

Tanjug/AP

Vladimir Putin, Foto: Tanjug/AP

* Vladimir Putin izjavio da će Rusija proizvoditi rakete koje su zabranjene

* Neće ići u napad, ako Amerika to prva ne učini

* Ti raketni sistemi bi najverovatnije uspeli da dostignu ciljeve na znatnom delu teritorije Rusije

Govoreći na ekonomskom forumu na ruskom Dalekom istoku, Putin je rekao da ga brine eventualno američko raspoređivanje raketa u Japanu i Južnoj Koreji jer bi predstavljalo pretnju velikom delu teritorije Rusije, preneo je TAS S.

U toku javne debate u oku mu se pojavila krv! Sad se ceo svet pita samo jedno! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 05.09.2019. 09:09 - 05.09.2019. 09:18 Kandidat za predsednika SAD iz Demokratske stranke, Džo Bajden, začudio je svet i zabrinuo svoje pristalice kada mu se, tokom debate o klimatskim promenama, u oku pojavila krv! Svi se pitaju, "Da li je mnogo bolestan?".

"Ako američke rakete budu raspoređene u Japanu ili Južnoj Koreji, razumemo da će to biti učinjeno kako bi se izbalansirale potencijalne pretnje iz Severne Koreje, ali to će nam stvoriti znatne probleme. Neka nam je Bog u pomoći", rekao je Putin.

Kako je rekao, ti raketni sistemi bi najverovatnije uspeli da dostignu ciljeve na znatnom delu teritorije Rusije, uključujući Daleki istok.

PROČITAJTE JOŠ:

"Već smo mnogo puta obraćali pažnju na činjenicu da lanseri raketa MK-41 mogu da se koriste ne samo za protivraketne sisteme, već i za lansiranje udarnih raketnih sistema, udarnih raketa. Amerikanci su nam sve vreme govorili da to nije tačno, ali sada su uzeli i testirali ovaj sistem, upravo preko lansera MK-41. To jest, to je deo raketnih sistema. Bili smo u pravu, kao i u mnogim drugim slučajevima. Pretpostavljam da su pokušali da nas obmanu. Ne grešimo u vezi sa tim, ali bićemo prisiljeni da adekvatno reagujemo", zaključio je Putin.

Vašington se prošlog meseca povukao iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa optužujući Rusiju da je prekršila taj sporazum, što Rusije negira.

BONUS VIDEO: Emanuel Makron se POKLONIO srpskoj zastavi