AMERI, SKIDAJTE GAĆE Rusi pokazali oružje koje nema niko na svetu! (VIDEO)

"Murmansk-BN" je najnovije rusko oružije, moderni elektronski sistem koji funkcioniše na novim fizičkim principima, a nema ga niko u svetu.

Rusko radio-elektronsko oružje
Rusko elektronsko oružje, Foto: Profimedia

Oružje je predstavljeno tokom sajma haj-tek vojne opreme i oružja u Jermeniji.

Spada u grupu oružja koja spadaju u grupu modernih koji se baziraju na novim fizičkim principima, a tu spada lasersko i hipersonično oružje.

Rusi tvrde da ovom oružju nema ravnog u svetu.

"Ovo je potpuno nova vrsta oružja. Sličnog nema ni kod nas ni u svetu", kaže predstavnik kompanije koja ga je napravila.

"Deluje bez direktnog fizičkog kontakta na opremu u vojnim vozilima, avionima i dronovima, ali i neutrališe precizno navođenja oružja", kaže predstavnik proizvođača.

"Prvi prototipovi su napravljeni, a oni su potvrdili svoju učinkovitost", rekao je on.

Oružje se može nalaziti na udaljenosti od više 5.000 kilometara od potencijalne mete, a funkcioniše na niskim radio talasima.

 

 • Korisnik: mmne
  15/10/2016 - 13:10
  da li ovi rusofobi sa svojim komentarima stvarno misle da je youtube ili yandex mesto za prezentaciju novih oruzja? pa naravno da je sva informacija skrivena u pitanju je najava, upozorenje drugima i golicanje maste…..to oruzje vec postoji ili treba uskoro da se uvede ….a sad ovima sa druge strane je malo muka sto nisu provalili….ali tu su nasi evroatlantski znalci da im pomognu...
 • Korisnik: Stojko
  15/10/2016 - 09:11
  Ja verujem da danas svi, pa cak i novinari i rusofili, treba da znaju kako se koristi Google ili Yandex. I onda mogu da otkriju da je ovo ustvari samo sistem za ometanje UHF komunikacija, a ne nesto sto ce misteriozno da unistava opremu na velikoj udaljenosti.
 • Korisnik: Maki
  15/10/2016 - 02:03
  A šta znači - "učinkovitost"? Zvuči kroatski....
  • CIRINELA @Maki
   15/10/2016 - 13:23
   Redakcija je hrvatska sta tu nije jasno.
 • Korisnik: zoran
  15/10/2016 - 02:02
  Da, da, i već su ga poslali nama,eno ga na Batajnici, suši se...
 • Korisnik: sever
  15/10/2016 - 01:59
  Ovo je najobicnija rasklopiva teleskopska antena. U sistemu od nekoliko komada, sluzi za najobicnije radio - ometanje. Radio - ometanje je stara stvar, jos od prvog svetskog rata. Primer u malim razmerama su ometaci signala mobilne telefonije u pozoristima, bioskopima, bibliotekama itd.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi