Rusko radio-elektronsko oružje
Profimedia
Rusko radio-elektronsko oružje

Profimedia

Rusko elektronsko oružje, Foto: Profimedia

Oružje je predstavljeno tokom sajma haj-tek vojne opreme i oružja u Jermeniji.

Spada u grupu oružja koja spadaju u grupu modernih koji se baziraju na novim fizičkim principima, a tu spada lasersko i hipersonično oružje.

Rusi tvrde da ovom oružju nema ravnog u svetu.

"Ovo je potpuno nova vrsta oružja. Sličnog nema ni kod nas ni u svetu", kaže predstavnik kompanije koja ga je napravila.

"Deluje bez direktnog fizičkog kontakta na opremu u vojnim vozilima, avionima i dronovima, ali i neutrališe precizno navođenja oružja", kaže predstavnik proizvođača.

"Prvi prototipovi su napravljeni, a oni su potvrdili svoju učinkovitost", rekao je on.

Oružje se može nalaziti na udaljenosti od više 5.000 kilometara od potencijalne mete, a funkcioniše na niskim radio talasima.

 

Komentari (9)

lični stav.

14.10.2016 19:18

Polako počinju da realizuju zamisli GENIJALCA TESLE.

momazver

15.10.2016 07:18

@lični stav. - BRAVO. Tesla je proučavao talase niske frekvencije i zaključio DA BI NJIMA BILO MOGUĆE ZEMLJU/PLANETU/ R A S P O L O V I T I. Raspitajte se ZAŠTO u belosvetskim bibliotekama NEMA mnogo radova o uticaju niskofrekventnih talasa na čoveka,živi svet, Prirodu.Ono što se zna,potiče još iz prve polovine prošlog veka.Svaki novi naučni rad, istraživanje, ma predlog/ideja na tom polju odmah postaju predmet vojnih interesovanja i želje da učestvuju u istraživanjima i postaje tajna...milom ili silom.

Prc

14.10.2016 23:26

Da, da, vidim kako uspjesno deluje u Siriji, sad rusofili svrsavaju u gace od srece, imaju novi mit..

sever

15.10.2016 01:59

Ovo je najobicnija rasklopiva teleskopska antena. U sistemu od nekoliko komada, sluzi za najobicnije radio - ometanje. Radio - ometanje je stara stvar, jos od prvog svetskog rata. Primer u malim razmerama su ometaci signala mobilne telefonije u pozoristima, bioskopima, bibliotekama itd.

zoran

15.10.2016 02:02

Da, da, i već su ga poslali nama,eno ga na Batajnici, suši se...

Maki

15.10.2016 02:03

A šta znači - "učinkovitost"? Zvuči kroatski....

CIRINELA

15.10.2016 13:23

@Maki - Redakcija je hrvatska sta tu nije jasno.

Stojko

15.10.2016 09:11

Ja verujem da danas svi, pa cak i novinari i rusofili, treba da znaju kako se koristi Google ili Yandex. I onda mogu da otkriju da je ovo ustvari samo sistem za ometanje UHF komunikacija, a ne nesto sto ce misteriozno da unistava opremu na velikoj udaljenosti.

mmne

15.10.2016 13:10

da li ovi rusofobi sa svojim komentarima stvarno misle da je youtube ili yandex mesto za prezentaciju novih oruzja? pa naravno da je sva informacija skrivena u pitanju je najava, upozorenje drugima i golicanje maste…..to oruzje vec postoji ili treba uskoro da se uvede ….a sad ovima sa druge strane je malo muka sto nisu provalili….ali tu su nasi evroatlantski znalci da im pomognu...