IMUNI NA PRITISAK Rusi iskulirali Britance po pitanju trovanja špijuna

Rusija nije u zadatom roku odgovorila na zahtev Velike Britanije.

Moskva, Kremlj
Moskva, Kremlj, Foto: Profimedia.rs

Britanci su Rusima dali rok za objašnjenje o tome kako je nervni gas ruske proizvodnje kojim su ubijeni nekadašnji špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija dospeo u Englesku, konstatuje Rojters.

Britanska premijerka Tereza Mej optužila je juče Rusiju da stoji iza napada, a London je dao rok Moskvi do ponoći da objasni kako je nervni gas ruske proizvodnje dospeo u Englesku ili će se u protivnom suočiti sa kontramerama.

Putinu smeštaju čak 10 ubistava, Britanci otrovali špijuna, a likvidiran je zbog ovoga

Rusija je uputila snažan protest britanskoj ambasadorki u Moskvi Lori Bristou, smatrajući da su te optužbe Londona neosnovane.

"Rusija nije umešana u incident u Solsberiju od 4. marta. Istaknuto je da Moskva neće odgovoriti na ultimatum Londona dok Velika Britanija ne dostavi Rusiji uzorke supstance na koje se britanski istražitelji pozivaju, a Velika Britanija ne počne da se ponaša u skladu sa Konvencijom o hemijskom oružju, koja predviđa zajedničke istrage. Mi smo spremni da pokrenemo jednu", rekao je prvi zamenik ruskog ministra spoljnih poslova V.G. Titov.

Evo šta je Tramp rekao o trovanju bivšeg špijuna

Kako se navodi u saopštenju, izjave Londona neće imati smisla osim ako se ne ponude uzorci supstance o kojoj se govori.

"Pod ovim okolnostima verujemo da je incident samo još jedan beskrupulozni pokušaj britanskih vlasti da diskredituju Rusiju, a pretnje sankcijama neće ostati bez odgovora", navodi se u saopštenju.

Skripalj (66) i njegova kćerka Julija (33) nađeni su u besvesnom stanju 4. marta na klupi u engleskom gradu Solsberiju i od tada se nalaze u bolnici, a u kritičnom stanju je i policajac koji se našao na licu mesta kada su oni pronađeni.

 • Korisnik: Milan
  14/03/2018 - 12:25
  Super laka kategorija preti super teškoj.Da Kraljevstvo ne udari promaja ?
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi