PONIZILI IH KAO NIKO! Rusi i Egipćani napravili takmičenje, na smenu rušili američke i britanske mašine s neba! Smejurija do poslednjeg! (VIDEO)

Vojske Egipta i Rusije organizovale su vežbu kako bi isprobale nojnoviji sistem protivvazdušne odbrane, koji su dve države zajedno napravile.

Vojna vežba
Vojna vežba, Foto: screenshoot/Youtube

Vežba je održana u Kairu, a timovi iz Rusije i Egipta naizmenično su preuzimali sistem i obarali mete. Kako prenosi RT, za svaki cilj bila je potrebna samo po jedna raketa.

Neuobičajena vežba, u kojoj su vojnici Rusije i Egipta razmenjivali operativna iskustva, bila je završnica dvonedeljne vežbe "Strla prijateljstva", prva takve vrste održana između dve nacije.

Egipat poseduje više ruskih PVO sistema, uključujući Buk-M2 srednjeg dometa i Tor-M2 kratkog dometa. Oni su bili postavljeni tokom ove vežbe, a njima su naizmenično rukovodili vojnici Rusije i Egipta.

Zvezda, TV kanal ruskog Ministarstva odbrane, objavila je snimak vežbe. Kako se vidi na snimku, kao mete su korišćeni američki i britanski trenažni dronovi, od kojih je svaki oboren sa po jednim projektilom.

Vežba gađanja bile je deo većeg manevra, u kojem su egipatske snage vežbale odgovor na simulirani iznenadan proboj neprijatelja koji je doveo u opasnost tenkovsku diviziju. U operaciji je učestvovalo preko 100 ruskih vojnika.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi