Kit
Printscreen
Kit, Foto: Printscreen

 

Bio je uveren da je u pitanju kitova povraćka koja se u određenim krajevima visoko ceni.

Pošto Tiačot zarađuje oko 11 evra dnevno, dodatna zarada bi mu dobro došla, pa je počeo da se raspituje kod meštana ne bi li se sproveo neki test.

Iako su mu oni rekli da je rezultat negativan, posetili su ga lokalni zvaničnici koji su potvrdili da se zaista radi o kitovoj povraćci.

 

- Trojica komšija su došla kad su čuli šta sam pronašao. Uzeli su par uzoraka rekavši da će sve ispitati, ali su rekli da testovi nisu ništa pokazali. Hteo sam da znam istinu, pa sam kontaktirao vlasti. Sada kada znam o čemu se radi, prodaću je - rekao je.

Procenjuje se da 6 kilograma težak "izbljuvak" vredi oko 320.000 evra, sudeći po tome kako su se cene ranije kretale.

 

Ambra je izlučevina ulješura, koju ti kitovi s vremena na vreme izbacuju kroz usta. Ulješure je luče kako bi zaštitila njihove probavne sisteme i creva od oštrih predmeta koje mogu da progutaju, poput kljunova džinovskih lignji.

Ambra se takođe naziva „plutajuće zlato“ jer se može pronaći na površini mora ili nasukano na plaži.

Veoma je cenjena u proizvodnji parfema jer vezuje aromu i omogućava da miris traje duže. Zbog zabrane lova kitova, postala je izuzetno retka i tražena.

Prijatelj Luke Bojovića preživeo još jedan krvnički atentat! Rat mafije na ulicama Amsterdama!

AUTOR: Alo.rs/Kurir.rs/T.Đ DATUM I VREME: 25.10.2019. 10:11 Jovan Đurović, brat pokojnog vođe barskog klana, preživeo je dva bombaška napada i dve pucnjave.

 

Prošle godine zabeležen je "milionski ulov" kada je ribar Halid el Sinani iz Omana pronašao 80 kilograma ovog fenomena koje je kasnije prodao za više od 3 miliona dolara! 

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina