Grčka paukova mreža
Twitter
Spas

Printscreen/Youtube

Spas, Foto: Printscreen/Youtube

Okolina Agios Nikolaosa je kamenita, pa se tinejdžerka okliznula i pala u vodu, a zatim su je odvukli jaka struja i talasi. Više od 12 sati je provela u vodi boreći se protiv talasa.

Dva ribara su se spazila sasvim slučajno kad su čuli pozive u pomoć. Bili su udaljeni oko 2,5 nautičke milje od obale, ugasili su motor i započeli ribolov kad su čuli slab glas kako doziva: "Mama! Mama!”

Pročitajte još:

Prvo su mislili da glas dolazi s obale, a kasnije da je u blizini neki čamac s izbeglicama i migrantima.

"Bilo je izuzetno teško uočiti malu glavu u tami, u mračnom moru", rekao je Giorgos Saridakis, jedan od ribara, opisujući kako su uspeli da pronađu tinejdžerku.

"Zvuk motora čamca otežao je praćenje. Nisam mogao da čujem, pa sam gasio motor na svakih 10 sekundi pažljivo sam krenuo ka glasu da je ne bih udario propelerom", ispričao je.

Tražili su je 15 minuta, ali su je konačno uočili i izvukli iz vode.

Sve je već skovano u samom srcu Evropske Unije!

Gosti ovonedeljnog 'Hit Tvita' su Vladimir Đukanović, Nenad Čanak, Aleksandar Jakšić i Kristina Kija Kockar.

Devojka je u stanju šoka prebačena u bolnicu Agios Nikolaos. Njeni roditelji tog dana su alarmirali vlasti i proglasili svoju ćerku nestalom.

"Spasavanje ljudskog života je najdragocenija stvar - rekao je Saridakis dodajući: "Sve se dešava s razlogom, to je niz događaja koji su me odveli u to određeno područje u pravo vreme".

Bonus video

Govor predsednika Vučića na vojnom aerodromu