Devojčica
screenshoot/Facebook
Devojčica

screenshoot/Facebook

Devojčica, Foto: screenshoot/Facebook

OTICANjE MOŽDANOG TKIVA

Njeni roditelji rekli su da ne znaju kako je devojčica dobila virus, kao i da nije imala drugih zdravstvenih problema. Skajler je otišla u bolnicu 3. aprila i dobila je meningoencefalitis, retku komplikaciju virusa korona, koja je uzrokovala oticanje moždanog tkiva i leziju na njenom prednjem režnju, rekli su njeni roditelji.

Devojčica

screenshoot/Facebook

Devojčica, Foto: screenshoot/Facebook

Prvi simptomi nisu odmah pokazali da je devojčica zaražena Kovidom-19. Roditelji su je odveli kod lekara 23. marta nakon glavobolje koja nije bila ublažena lekovima. Kada joj je dijagnostikovana upala grla, devojčica je poslata kući s antibioticima.

- Plakala je cele noći i govorila kako glavobolja ne prolazi. Zvala sam doktora, a on mi je rekao da lekovima treba 48 sati da deluju. Kako je mnogo plakala, rekla sam suprugu da je odvedemo u urgentni centar - ispričala je njena majka.

OTKRIVENO DA IMA MENINGITIS

Kada su je odveli tamo, test je pokazao da je pozitivna na virusa korona. Glavobolja i blaga groznica smatrani su nuspojavama. Skajler je otpuštena dan posle, ali se vratila u bolnicu posle nekoliko sati.

Posle napada i visoke temperature, smeštena je u bolnicu, gde je otkriveno da ima meningitis. Nažalost, devojčica više nikad nije otvorila oči.