Vladimir Putin
Tanjug/AP
Vladimir Putin

Tanjug/AP

Vladimir Putin, Foto: Tanjug/AP

Kako je pojasnio, Putin je te reči rekao juče tokom svoje godišnje konferencije za novinare u kontekstu povlačenja SAD iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.

PROČITAJTE JOŠ:

- S tehnološke strane gledišta ruski predsednik je mislio na ono što je i ranije govorio. Radi se o izlasku Amerike iz Sporazuma o raketama koji potencijalno može rezultirati razmeštanjem novih raketa malog i srednjeg dometa u evropskim zemljama, kao što je to bio slučaj tokom Hladnog rata. To će dovesti do situacije u kojoj bi Rusija morala da usmeri svoj raketni arsenal prema njima kako bi postigla paritet - rekao je.

Peskov je takođe naveo i da su odnosi Rusije i Amerike žrtva provokacije koju su ukrajinske vlasti sprovele u Kerčkom moreuzu.

Prokomentarisao je i nedavni poziv američkog državnog sekretara Majka Pompea "glavnom raskolniku ukrajinske pravoslavne crkve Epifaniju", rekavši da je u pitanju postupak "bez presedana" koji predstavlja mešanje u unutarcrkovno pitanje Ukrajine, što se nikada ranije u istoriji nije dogodilo.

Komentari (1)

XXL

21.12.2018 11:35

Ma šta On ima da im se pravda? Kome se Amerika pravda, a pobiše pola zemaljske kugle?