PUTIN NIKAD NIJE IMAO DUŽI SASTANAK?! Razgovor u Sočiju sa važnim predsednikom trajao više od 5 sati

Putin je ocenio da su ruske i beloruske vlasti uradile puno u cilju integracije dve države.

Vladimir Putin
Vladimir Putin, Foto: Youtube/Printscreen

Predsednici Rusije i Belorusije Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko razgovarali su danas u Sočiju pet i po sati o bližim odnosima dve zemlje.

Na 20. godišnjicu od potpisivanja sporazuma o Savezu Rusije i Belorusije, Putin je ocenio da su ruske i beloruske vlasti uradile puno u cilju integracije dve države.

AP i Rojters javljaju da se u beloruskoj prestonici Minsku okupilo oko 1.000 ljudi na protestu protiv integracije Belorusije i Rusije. Lukašenko je na početku razgovora zatražio da Rusija nastavi isporuku gasa Belorusiji po cenama koje važe za rusko tržište.

"Razgovaraćemo o budućim perspektivama. Nadam se da ćemo učiniti sve kako bi naši građani i narodi osetili približavanje pre svega u ekonomskoj sferi, ali i na društvenom polju, kako bi imali koristi od integracije", rekao je Putin, prenosi Rojters.

Posle razgovora u proširenom sastavu koji je trajao dva sata, Putin i Lukašenko nastavili su razgovore u četiri oka. Istovremeno, delegacije predvođene premijerima Dmitrijem Medvedovim i Sergejom rumasom nastavili su razgovora tokom radne večere, prenosi TAS S.

Putin i Lukašenko planiraju da se sastanu i 20. decembra u Sankt Peterburgu, a možda održe i dodatni sastanak.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi