Bašar al Asad
Profimedia.rs
Bašar El Asad

EPA/HARISH TYAGI

Bašar El Asad, Foto: EPA/HARISH TYAGI

„Piloti su usred borbi vršili prve nalete u tri ujutro, čak i pre izlaska sunca, i završavali sa radom posle ponoći. Nisu imali vremena za odmor. Naravno, ne možemo da ne podsetimo da je ruska vojska pretrpela gubitke u Siriji“, istakao je Asad.

Prema rečima sirijskog lidera, Ministarstvo odbrane Rusije uliva veliko poverenje.

„Što se tiče Ministarstva odbrane, ovo je svojevrsni štit pod čijim se pokrićem odvijaju akcije na terenu, koje imaju i vojni i politički karakter. Ova institucija uliva veliko poverenje, bez kojeg bi zajedničkim snagama naših vojski bilo teško da izvrše vojne zadatke“, izjavio je sirijski predsednik.

„Ovo poverenje se zasniva na visokom nivou transparentnosti i iskrenosti. Odnosi se na sve postojeće sporazume i sve ono što je postignuto u proteklih pet godina. Tako možete ukratko opisati utisak koji su tokom tog vremena imali mnogi sirijski vojnici koji su sarađivale sa ruskim kolegama“, naveo je Asad.

Predsednik Sirije je dodao da bi ruski narod posle ovih pet godina trebalo još više da se ponosi svojom vojskom, jer je imala velike uspehe u Siriji.

Pročitajte još: