Turski militanti
Youtube/Printscreen
Turski militanti

Youtube/Printscreen

Turski militanti, Foto: Youtube/Printscreen

 

* Erdogan je juče obećao Pensu da će Turska zaustaviti operacije na severu Sirije

* Danas je to obećanje već prekršeno

* Turske snage i militanti nastavljaju da gađaju osetljive civilne kurdske ciljeve 

Kurdske snage sa severa Sirije saopštile su da turska vojska nastavlja da bombarduje i gađa gradove u tom delu zemlje, bez obzira na proglašeno primirje.

Kurdi

Youtube/Printscreen

Kurdi, Foto: Youtube/Printscreen

- U Ras al Ajnu je u toku artiljerijski napad, a koriste se i bespilotne letelice. Posebno snažno se gađaju mete pored bolnice - navodi se u saopštenju Sirijskih demokratskih snaga (SDF).

Pročitajte još:

Četiri vozila hitne pomoći nisu mogla da stignu do Ras al Ajna zbog neprestanih sukoba, dodaje se u saopštenju.

Turci seku Kurdima glave

prinstskrin

Turci seku Kurdima glave, Foto: prinstskrin

Situacija na severu Sirije

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je 9. oktobra proglasio početak operacije "Izvor mira" na severu Sirije protiv Radničke partije Kurdistana (PKK), koja je zabranjena u njegovoj zemlji, i DAEŠ-a.

Odjekuju eksplozije na severoistoku Sirije! Čula se i pucnjava!

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 18.10.2019. 08:45 Prema izveštaju britanske agencije, u gradu Sejlanpajnar odjekivale su eksplozije granata i čula se pucnjava iz automatskog oružja.

Ankara smatra da su borci Sirijskih demokratskih snaga (SDF) i Jedinica narodne zaštite (YPG) "teroristi" i ispostava Radničke partije Kurdistana (PKK) koju Ankara smatra "terorističkom organizacijom".

Postupci Ankare izazvali su osudu mnogih zapadnih partnera Turske, uključujući Sjedinjene Američke Države, ali je Vašington povukao svoje trupe uskraćujući podršku svojim dugogodišnjim kurdskim saveznicima.

BONUS VIDEO: Tuča ispred galerije "Progres"