rat, Putin, ruska vojska
Shutterstock
rat, Putin, ruska vojska

Shutterstock

Foto: Shutterstock

* Lavrov na sastanku sa Ernestom Monizom, izvršnim direktorom Inicijative za nuklearnu pretnju i bivšim američkim ministrom energetike

* Istakao da je poruka o neprihvatljivosti nuklearnog rata veoma važna

* Moniz je sa svoje strane naglasio da bi takva rusko-američka izjava na najvišem nivou bila ključna za međunarodnu zajednicu

Otvarajući sastanak sa Ernestom Monizom, izvršnim direktorom Inicijative za nuklearnu pretnju i bivšim američkim ministrom energetike, Lavrov je napomenuo da novo radno mesto američkog političara nije manje važno od njegovog prethodnog posla, preneo je TASS.

Pročitajte još:

Lavrov je pohvalio članak koji je Moniz napisao zajedno sa bivšim senatorom SAD Semom Nanom, rekavši da je poruka o neprihvatljivosti nuklearnog rata veoma važna.

Sergej Lavrov

Tanjug

Foto: Tanjug

Ruski diplomata, takođe je opisao situaciju oko Zajedničkog sveobuhvatnog plana akcije (JCPOA) o iranskom nuklearnom programu kao veoma napetu.

"Treba da znate da smo ponudili američkim kolegama da ponove ono što smo radili u nekoliko navrata - da izdaju saopštenje na najvišem nivou da ne može biti pobede u nuklearnom ratu i samim tim da je on neprihvatljiv", rekao je Lavrov.

Predviđene kazne od 10.000 do 3 miliona dinara

Zakonom o poštanskim uslugama koji stupa na snagu sutra stvaraju se uslovi za veći stepen zaštite korisnika poštanskih usluga, veća odgovornost i veći broj poštanskih operatora i pošiljaoca, nove usluge, liberalizacija tržišta, što će omogućiti jednostavnije i pristupačnije servise za građane.

Moniz je sa svoje strane naglasio da bi takva rusko-američka izjava na najvišem nivou bila ključna za međunarodnu zajednicu.

Bonus video

Oteta maloletna deca Slavice Burmazović vratila su se u Srbiju!