Vladimir Putin
EPA
Vladimir Putin

EPA

Vladimir Putin, Foto: EPA

 

Odluka Rusije da promeni strukturu svojih deviznih rezervi, to jest da smanji učešće dolara i poveća procenat zlata, evra i juana, vrednost zlata usmerila je prema "vasioni"! Napetost između Amerike, Rusije i Kine nanosi ekonomsku štetu ostatku sveta.

Podatak da se nemačka ekonomija usporila i da se nalazi na pragu recesije mnoge je iznenadio. To je samo jedan od negativnih efekata trgovinsko ekonomskog rata.

Građani Holivuda se okupili, pa poslali Putinu čestitku za rođendan! Niko ne može da dešifruje šta znači! (FOTO)

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 08.10.2019. 11:38 Stanovnici Los Anđelesa objavili su na Istangramu fotografije neidentifikovanog aviona kako na nebu iznad Holivuda "crta" haštag #VVP67, koji je, po mišljenju korisnika te društvene mreže, predstavljao rođendansku čestitku ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

 

Nemačka osiguravajuća kuća "Alijans" nedavno je objavila istraživanje u kom navodi da su Amerikanci najbogatija nacija na svetu. Oni su sa trona sklonili neprikosnovene Švajcarce. Treća zemlja po bogatstvu, po glavi stanovnika jeste Singapur, navodi Alijans.
Kao glavne razloge o tome zbog čega se evropski kapital topi, "Alijans" navodi trgovinski rat između Kine i Rusije sa jedne strane, i Sjedinjenih Američkih Država sa druge strane, kao i situaciju oko Bregzita. Iz "Alijansa" navode, da svi navedeni faktori utiču na jak rast cene zlata, kakav se dešava poslednjih meseci.

Štednja američkih građana u prvih 6 meseci beleži rast od 22 %. Kriza koja je zahvatila svet 2008. godine, Amerikancima je donela velike nedaće. Nekretnine koje su imali, gotovo da nisu ništa vredele, ni gradjanima ni bankama. Unovčavanje istih bilo je apsolutno nemoguće. Građani su ostali bez nekretnina, a banke bez novca. Ta kriza bila je ekonomski cunami za Ameriku...
Poučeni tim iskustvom, Amerikanci su počeli najveći deo štednje da ulažu u zlato. Zlato prepoznaju kao imovinski oblik koji ne gubi vrednost i koji u svakom momentu može da se unovči. Vrednost zlata, u odnosu na najniži nivo prošle godine, uvećala se za 30%. Kretanje vrednosti zlata u poslednjih godinu dana bio je signal mudrim ulagačima da počnu da napuštaju akcije, investicione fondove i ostale manje sigurne investicije .

PROČITAJTE JOŠ:

 

Jedan deo kapitala završio je u bankama, a drugi deo u zlatu. Bez obzira na nivo kamatnih stopa, građani prepoznaju štednju u bankama kao vid štednje sa minimalnim rizikom. Građani naše zemlje imaju mogućnost da ulažu u zlato i da na taj način štite svoj kapital od obezvređivanja.

Kada govorimo o ulaganju u zlato, najbolje je ulagati u investiciono zlato. To je čisto zlato najveće finoće 999,9. Proizvodi se u formatu zlatnih poluga i zlatnih dukata. Prilikom kupovine, investiciono zlato u našoj zemlji oslobođeno je poreza na dodatu vrednost ( PDV = 0 %).

Analizarajući potrebe u kriznim vremenima, švajcarska kompanija ,,Valcambi Suisse lansirala je na tržište deljive zlatne poluge. One su koncipirane na taj način da svaki gram može da se odvoji od ostatka poluge i na taj način može da se izvrši plaćanje u slučaju hitne likvidnosti i nekih nepredviđenih događaja .

Deljive zlatne poluge u Evropi su za kratko vreme postale izuzetno popularne. Kao najpopularniji investicioni formati izdvojile su se deljive zlatne poluge od 50 i 100 grama.

BONUS VIDEO: Policijski helikopteri nadleću Novi Beograd i Batajnicu

 

 

Komentari (1)

Grozni ruski

08.10.2019 21:22

rubelj ... Putin igra "ekonomski ruski rulet"