Policija ispred hotela
Youtube/Printscreen
Policija ispred hotela, Foto: Youtube/Printscreen

Tri muškarca osumnjičena su za brutalno silovanje 16-godišnje učenice u Londonu, u Enfildu.

22-godišnji Roberto Frenč (1997) iz Gordon Rouda, 21-godišnji Abdisalam Mohamad (1998) iz Koledž Gardensa i 22-godišnji Hilal Mohamed (1998) iz Varvik Rouda, svi su osumnjičeni za silovanje na sudu Vudgrin Kraun, s tim da su "Francuzi" osuđeni i zbog pljačke.

Nakon odlaska u britansku prestonicu iz Bristola u avgustu 2016. godine, žrtvi je mačeta stavljena pod grlo, dok ju je Francuz pljačkao u prisustvu Abdisalama i Hilala Mohamada, navodi se u zvaničnom izveštaju Metropolitanske policije.

Nakon toga, učenica je zatvorena u stanu u Enfildu gde je bila primorana da svakog od njih trojice oralno zadovoljava.

Njih trojica još uvek nisu osuđeni, treba da se održi još jedno ročište kojim će im biti određene kazne u martu.

- Roberto Frenč, Abdisalam Mohamad i Hilal Mohamed su ovu mladu devojku užasno zlostavljali. Pretili su joj mačetom, držali su je protiv njene volje i silovali više puta - prokomentarisala je narednica Šarlot Karter, detektiv tima Severne oblasti Metropolitanske policije.

- Žrtva i njena porodica pokazali su ogromnu snagu i strpljenje u pružanju podrške tužilaštvu, želeo bih da iskažem njihovu hrabrost, posebno u suočavanju sa optuženima na sudu. U pitanju su tri osumnjičena i opasna lika.

- Nadam se da će presuda odraziti ozbiljnost ovih krivičnih dela i traumu koju je žrtva pretrpela - dodala je ona - možda više u nadi nego očekivanju, s obzirom na to što mnoge britanske sudije ne žele da takvim zločincima izriču zaslužene kazne.