Uviđaj
Alo!/ Dejan Briza
Uviđaj

Alo!/ Dejan Briza

Uviđaj, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Ugledni biznismen iz Minesote i njegova žena koja je vezana za invalidska kolica, pronađeni su mrtvi u svojoj vili, a porodični prijatelj smatra da se u kući odigralo ubistvo i samoubisvo.

Prema prvim informacijama, policija je oko 8:30 časova obaveštena o tome su u kući Irvina i Aleksandre Džejkobs, pronađena dva tela u spavaćoj sobi, prenosi Dejli Mejl.

Pročitajte još:

 

Denis Metisen, bliski prijatelj porodice, potvrdio je za lokalne medije da su pokojnici upravo poznati biznismen i njegova žena. On veruje da je Irvin prvo ubio svoju ženu, a da je onda pucao i na sebe. Imao je 77 godina.

Par je pronađen u bračnom krevetu, a pored njih se nalazio pištolj. Prijatelj je naveo da je za tragediju saznao od Irvinovog sina Marka.

Policija nije zvanično identifikovala tela, ali su istakli da ne postoji opasnost po javnost i da se ne traga za osumnjičenim.

Porodični prijatelj je otkrio da je Aleksandra bila vezana za invalidska kolica u poslednjih godinu dana i da je pokazivala znake demencije. Dodao je da je njen suprug bio zabrinut zbog njenog stanja. Istakao je da je sa Irvinom razgovarao tri dna pre tragedije i da je njegov prijatelj zvučao optimistično.

Pročitajte i ovo:

 

Džejkobs je svoje bogatstvo izgradio kupovinom, zatvaranjem i prodajom propalih kompanija za profit. Zbog posla je zaradio nadimak "Irv likvidator" tokom 70-tih i 80-tih godina.

Tokom godina je radio kao izvršni direktor nekoliko velikih korporacija. On i njegova žena Aleksandra, koja je bila umetnica, bili su u braku 57 godina i imali su petoro dece.

Ćerka Šejla ima cerebralnu paralizu i porodica Džejkobs je zbog toga glavni donator Specijalne Olimpijade. Živeli su na ogromnom imanju u raskošnoj vili od 22 miliona dolara, koja ima i bazen i pomoćne objekte.