ŽESTOKI OBRAČUNI SA POLICIJOM! Protesti širom Tunisu, sukobi na ulicama, bačeni Molotovljevi kokteli!

Stotine mladih sukobilo se noćas sa policijom u gradovima širom Tunisa bacajući kamenje i Molotovljeve koktele u glavnom gradu, dok su snage bezbednosti koristile suzavac i vodene topove u pokušaju da uguše nemire.

tunis
tunis, Foto: printscreen Twitter

Organizacija Amnesti internešenel pozvala je na uzdržanost komentarišući snimak na kojem se vidi kako policajci tuku i vuku ljude koje su priveli i pozvala na hitno oslobađanje Hamze Nasrija Džeridija, aktivistu za prava uhapšenog u ponedeljak, prenosi Rojters.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova rekao je u ponedeljak da je policija samo u nedelju privela 632 osobe posle nereda širom zemlje koji uključuju pljačku i napade na imovinu.

Da li se u Tunisu dešava obojena revolucija?

Ukupan broj glasova: 10

  • Da: 70% (7)
  • Ne: 30% (3)

Većina pritvorenih imala je od 15 do 20 godina, piše u izveštaju Amnestija.

Neredi i protesti usledili su posle desete godišnjice revolucije koja je, kako navodi britanska agencija, "donela demokratiju", ali malo materijalnih dobitaka za većinu Tunišana, a bes je rastao zbog hronične nezaposlenosti i loših državnih službi.

Međutim, bez jasnog dnevnog reda, političkog vođstva ili podrške glavnih stranaka, nije jasno da li će demonstracije dobiti zamah ili zamreti, kao što se desilo s mnogim prethodnim krugovima protesta od 2011. godine, navodi Rojters.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi