Zemlja Atmosfera
Profimedia
Zemlja Atmosfera

Profimedia

Zemlja Atmosfera, Foto: Profimedia

"Velika katastrofa, koja će prevazići uragane Katrina i Majkl, dogodiće se - možda sutra, možda za više decenija", napisao je Bafet u godišnjem pismu deoničarima kompanije "Berkšir Hadavej" iz Omahe.

Pročitajte još:

Prema njegovim rečima, ta katastrofa može da bude uragan, zemljotresi, ili može da bude potpuno iznenađenje, kao što je sajber-napad koji bi mogao da ima nezamislive posledice. I dok drugi u njegovim rečima vide samo katastrofu, 88-godišnji Bafet vidi i poslovnu priliku.

"Kad takva megakatastrofa udari, imaćemo gubitaka i oni će biti veliki, jako veliki. Ipak, za razliku od mnogih drugih, mi ćemo nastojati da već narednog dana proširimo posao", napisao je on.

Preporučujemo i ovo:

Bafet je jedan od najuspešnijih svetskih investitora koga, zbog njegovih investicionih predviđanja, nazivaju "prorokom iz Omahe".

Sudeći po izveštajima geologa, seizmologa i drugih naučnika poslednjih godina, dve stvari su jasne: prvo, gomilaju se dokazi naše uloge u konstantnoj promeni klime i, drugo, naša sposobnost da predvidimo rizik nadolazećih prirodnih katastrofa se poboljšava.

 

Komentari (1)

Bubi

27.02.2019 21:47

Nikad cuo za ovog. A ako je to USA njih i treba pokoriti