Kolinda Grabar Kitarović
AP/Darko Bandić
Kolinda Grabar Kitarović

AP/Darko Bandić

Kolinda Grabar Kitarović, Foto: AP/Darko Bandić

 * Tim Džuda, politički analitičar u britanskom Ekonomistu kaže da ne bi bio iznenađen da je o BiH kao "temiranoj bombi" došla od predsednice Kolinde Grabar-Kitarović

* Džuda je rekao da su mnogo veći problem teroristi koji se vraćaju u Francusku

* Makron bi bio potpuno u pravu da je rekao da je Bosna problem zbog toga što je disfunkcionalna država i da se zato mora napraviti više da bi se učinila funkcionalnom

Tim Džuda, politički analitičar u britanskom Ekonomistu, izjavio je da ne bi bio iznenađen da je o BiH kao "temiranoj bombi" došla od predsednice Kolinde Grabar-Kitarović, a ne od francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Džuda je u izjavi za zagrebačku N1 tv rekao da su mnogo veći problem teroristi koji se vraćaju u Francusku, gde su se događali teroristički napadi u proteklih nekoliko godina.

"Ne bih bio iznenađen da su ove izjave došle od predsednice Hrvatske, pošto je ono govorila ovakve stvari i ranije, ali se pitam je li predsednik Makron provodio previše vremena s hrvatskom predsednicom. Ove opaske su neobjašnjive jer su jednostavno pogrešne", izjavio je.

Prema njegovim rečima, Makron bi bio potpuno u pravu da je rekao da je Bosna problem zbog toga što je disfunkcionalna država i da se zato mora napraviti više da bi se učinila funkcionalnom.

PROČITAJTE JOŠ:

 

"Ali, govoreći o džihadistima koji se vraćaju u Bosnu, što nije ništa veći problem za Bosnu nego za neku drugu evropsku državu, čini stvar veoma neobičnom", rekao je Džuda.

Dodao je i da je Makron rekao da je problem više u Evropskoj uniji koja mora da sprovede određene reforme da bi bila više politički projekt nego da jednostavno služi kao tržište.

"On kaže da je EU disfunkcionalna s 28 odnosno 27 država, ali da će biti jos disfunkcionalnija kad bude imala 32 države", rekao je Džuda.

BONUS VIDEO:PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"

 

 

 

 

Komentari (1)

smesko

08.11.2019 20:13

Da voli pite, bila bi Pitarovic.