BEJRUT NAKON KATASTROFE Pretražuju se ruševine i garaž, očekuje se još žrtava, vatrogasci na terenu!

Bez domova ostalo je 300.000 građana

Bejrut
Bejrut, Foto: prinstcreen

Libanske spasilačke ekipe i danas su nastavile potragu za preživelima među ruševinama posle stravične eksplozije u Bejrutu, u kojoj je stradalo najmanje 135 osoba, dok je više od 5.000 povređeno.

Premijer Hasan Dijab proglasio je trodnevnu žalost, počevši od danas, a prvobitni rezultati istrage pokazuju da je nemar kriv za eksploziju u luci u Bejrutu, u kojoj je i više desetina ljudi nestalo.

Bez domova ostalo je 300.000 građana, saopštili su zvaničnici, a prenosi Rojters.

Očekuje se da će porasti broj poginulih u eksploziji, za koju zvaničnici okrivljuju veliko skladište visokoeksplozivnog materijala, koje je godinama čuvano u nebezbednim uslovima u luci.

Predsednik Mišel Aun rekao je da je 2.700 tona amonijum nitrata, koji se koristi za đubrivo i bombe, skladišteno šest godina u luci nakon što je zaplenjeno.

On je dodao da je vlada odlučna u tome da istraži šta se dogodilo što je pre moguće i da odogovorne i one koji su se ponašali nemarno privede pravdi.

Vlada je naredila da se lučki zvaničnici, koji su učestvovali u skladištenju i čuvanju materijala, stave u kućni pritvor, rekli su izvori iz ministarstva za Rojters.

Zvaničnici nisu potvrdili poreklo početnog požara, koji je doveo do eksplozije, mada lokalni mediji i jedan bezbednosni izvor navode da su požar izazvali zavarivački radovi.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi