Turska vojska
Twitter/Printscreen
Turska vojska, Foto: Twitter/Printscreen

 

* Deo turske vojske i odredi sirijske opozicije, koji sprovode operaciju na severu Sirije, preuzeli su kontrolu nad strateški važnim auto-putem

* Reč je o putu M4 Alep-Hasaka koji povezuje severoistočne delove Sirije sa drugim regionima zemlje

* Ovu vest je saopštilo Ministarstvo odbrane Turske

- Kao rezultat uspešne operacije, obezbeđena je kontrola nad auto-putem M4, 30 do 35 kilometara od granice - navodi se u saopštenju turskog Ministarstva. Ministarstvo je takođe objavilo video-snimak iz zone u kojoj se odvija operacija.

Pročitajte još:

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je 9. oktobra objavio da počinje operacija "Izvor mira" u severnoj Siriji. Ankara je saopštila da su dejstva turske vojske usmerena protiv Radničke partije Kurdistana i terorističke organizacije DAEŠ.

Turska avijacija istog dana napala je grad Ras el Ain i niz drugih sirijskih gradova na granici dveju zemalja. Kasnije je objavljen početak kopnenog dela operacije.

Tursko Ministarstvo odbrane je 12. oktobra saopštilo da su turska vojska i sirijska oružana opozicija preuzeli kontrolu nad Ras el Ainom.

"Kurdi nisu bili uz Ameriku 1944. godine tokom bitke za Normandiju" (VIDEO)

AUTOR: Alo/Blic/V.M. DATUM I VREME: 12.10.2019. 20:12 Pobrkao lončiće. Kurdi, Foto: Printscreen/Youtube * Donald Tramp je ponovo zaprepastio javnost * On je kao opravdanje što se povukao iz Sirije i prepustio Kurde turskoj invaziji, naveo to da Kurdi "nisu bili uz Ameriku 1944.

Sirijske vlasti su više puta osuđivale okupacionu politiku Turske na severu Sirije. Rusija je navela da Turska treba da izbegava dejstva koja bi mogla stati na put rešavanju sirijskog sukoba, koji traje od 2011. godine.

BONUS VIDEO: Beogradski Pobednik nikad bliže kameri! Dosad neviđeni detalji!