Bejli Meteson
Facebook printscreen
Bejli Meteson

Facebook printscreen

Bejli Meteson, Foto: Facebook printscreen

"Ne uzimajte male stvari za ozbiljno i živite malo", napisala je ona uz tekst koji je praćen njenom fotografijom na kojoj je nasmejana.

Pročitajte još:

Takođe, tom prilikom, Bejli se zahvalila svojim roditeljima koji su joj dali najlepši poklon - što su je podžrali tokom hemoterapije i pustili je da ostatak života provede onako kako je ona sama htela.

"Mogu samo da zamislim koliko je bilo teško gledati kako ja prestajem sa terapijom i prepuštam da se stvari dešavaju onako kako priroda to želi. Volim vas još i više zbog toga", poručila im je ona, koja je bila jedinica.

Njeni roditelji osim nje nisu imali više dece.

Preporučujemo i ovo:

Sa druge strane, svojim prijateljima uputila je reči zahvalnosti.

"Uvek sam cenila moja prijateljstva više od bilo čega, jer nikada nisam imala bliske rođake. Nisam znala da mogu da volim moje prijatelje više nego što sam ih volela nego li dok sam prolazila kroz sve ovo uz njihovu bezuslovnu ljubav i podršku koja mi je pomogla da sve ovo što je veoma teško bude tako podnošljivo i umirujuće. Ne želim da zvučim normalno, dosadno, obično. Želim da to bude poruka za sve koje sam volela", napisala je ona.

Bejli je uvek živela veoma aktivno.

Na bolove u stomaku požalila svom dečku, kojeg je upoznala svega tri meseca pre nego što joj je bila otkrivena bolest. U pismu se i njemu obratila i to rečima:

"Mom Brentu... Nisi znao u šta se upuštaš tog dana kada si se samo pojavio u mom životu".

Lekari su njene tegobe pripisivali bolovima u stomaku i leđima, ali kada je napipala izraslinu - ultrazvuk i biopsija pokazali su šta zapravo nije u redu. U januaru 2017. godine dijagnostikovan joj je leiomiosarkoma, redak oblik raka koji pogađa glatko tkivo mišića stomaka.

Pravi uzrok bolesti je nepoznat, a prema Nacionalnoj organizaciji za retke bolesti to je kao da ste izvučeni na lošoj lutriji.

Bejli je proputovala 13 zemalja i posetila Ameriku, Irsku, Englesku, Norvešku, Hrvatsku, Crnu Goru, Svetu Luciju, Meksiko, Francusku, Maroko, Grčku, Portugal i Španiju. Otišla je i na koncert svog omiljenog benda "Koldplej". Umrla je 5. aprila.

Dok se borila za život išla je na savetovanje u lokalnom Centru za obolele od raka, a njen dečko poželeo je i sam da ode na savetovanje koje bi mu pomoglo da se nosi sa bolom koji je osećao. Međutim, kada je pozvao da zakaže sastanak saznao je da je ona to uradila za njega pre smrti.

Htela je da bude sigurna da će on imati nekoga da mu pomogne da preboli gubitak.

"Ne mogu da zamislim boljeg muškarca pored sebe za sve avanture, sastanke, smejanje, suze i padove", naglasila je ona u oproštajnom pismu.