Emanuel Makron
Tanjug/AP
Emanuel Makron

Tanjug/AP

Emanuel Makron, Foto: Tanjug/AP

Daso (69) je bio najstariji sin francuskog milijardera industrijalca Serža Dasoa, čija kompanija proizvodi ratne avione ''Rafale'' i poseduje pariski list ''Figaro'', preneo je Rojters.

"Olivije Daso je voleo Francusku. Predvodnik industrije, poslanik, lokalni izabrani zvaničnik, komandant rezervnog vazduhoplovstva: tokom svog života nikada nije prestao da služi našoj zemlji, da ceni njenu imovinu", napisao je Makron na Tviteru.

Prema policijski izvorima, privatni helikopter srušio se danas popodne u Normandiji, gde Daso poseduje vikendicu, a u nesreći je poginuo i pilot, dodaje Rojters.

Britanska agencija dodaje da je Daso zajedno sa svojom sestrom i dvojicom braće bio na 361. mestu na listi najbogatijih ljudi u svetu, kao i da je njihovo bogatstvo procenjeno na oko šest milijardi evra.

 *

Pročitajte i:

Komentari (1)

bager

08.03.2021 11:49

Prilikom uzletanja helikopter je zakacio grane nekog drveta i srusio se,,verovatno je to na uzvisenju iznd mesta gde ima kucu,vikendicu,mada je cela familija deda Marcel iz Deauville i pilotu nije prvi put da vozu ovu rutu i bude uz gazdu celo vreme,,nepaznja koja skupo kosta